Lotta Engberg är mer än Fyra bugg och en Coca-Cola

Lotta Engberg trivs som ”Bingotant” och allsångsledare. Solokarriären saknar hon inte alls. Men den 8 oktober gör hon ett undantag och uppträder med ”Carbe med gäster” på Mimers teater.

ANNONS
|

Lotta Engberg svarar inte i telefonen på avtalad tid.

– Ursäkta mig men vet du vad jag gjorde? säger hon när hon ringer upp minuten senare.

– Jag provade en bikini! Jag ska åka på semester för första gången på länge. Jag och Mikael ska spela golf på Kreta en vecka.

Mikael heter Sandström i efternamn, ibland kallad Soldoktorn, och är Lotta Engbergs sambo sedan en tid tillbaka.

– Golf är vårt gemensamma intresse. Jag spelade innan jag träffade Mikael. Nu är han mycket bättre än vad jag är. Du anar inte vilken vinnarskalle han är.

Det har gått några veckor sedan sista säsongsavsnittet av Lotta på Liseberg sändes. Kamerorna hann knappt slockna innan de tändes i Bingolottostudion där Lotta, sedan snart 20 år tillbaka, enligt sig själv är ”Bingotant”. Karriären som soloartist har hon lagt på hyllan.

ANNONS

Saknar du inte att vara soloartist?

– Inte alls, men det är ju roligt när jag är det. Jag har egentligen aldrig haft den drömmen. Jag är en bananskalsmänniska och lagspelare. Visserligen älskade jag när vi körde Kikki, Lotta och Bettan, men då var vi tre. Jag gillar att gigga tillsammans med andra.

Redan i mars börjar arbetet med Lotta på Liseberg - ett jobb som hon stortrivs med och som går helt i linje med hennes önskan att slippa stå ensam i rampljuset. Att presentera duktiga artister och leda programmet passar henne bra, tycker hon. Nästa år firar hon 20 år som allsångsledare.

– Jag slår två rekord nästa år. Dels var jag den första tjejen som ledde ett allsångsprogram och så har jag hållit på längst. Jag slår Bosse Larsson med ett år, säger hon och kastar in brasklappen ”tror jag”.

På Mimers teater blir det en föreställning med blandat program.

Äktenskap vid hole-in-one

– Jag kommer framföra 55 procent av min egen musik och resten blir annat och andra genrer. Det finns mer än Fyra bugg och en Coca-Cola i den här kroppen, säger hon och förbereder sig för att åka till flygplatsen och plocka upp sambon som medverkat i morgon-tv.

En sak till. Man kan knappt läsa en rad om dig utan att det hintas om giftermål?

– Ja, och lika ofta står det att vi ska skiljas, haha.

Men inget av det är aktuellt för tillfället.

– Vi har sagt att om vi gör hole-in-one samtidigt i samma hål så gifter vi oss, haha. Vi tycker faktiskt inte att giftermål är så viktigt. Vi tycker om varandra lika mycket ändå. Vi har det väldigt bra som vi har det.

Carbe med gäster

Den femtonde upplagan av konserten Carbe med gäster hålls den 8 oktober i Mimers teater. Den här gången har pianisten David Carbe bjudit in gästartisterna Lotta Engberg och Medea Lindgren.

LÄS MER:Allsången genom åren i bilder

LÄS MER:Efter två års pandemiuppehåll: Allsång på fästningen i juni

ANNONS