Ytterby tappade mark till serietoppen

I kampen om den åtråvärda förstaplatsen i damtvåan tappade Ytterby IS under söndagen mark till de övriga två främsta konkurrenterna.

YIS förlorade med uddamålet 0–1 när man på Vänersvallens konstgräs tog sig an Vänersborgs FK.

Det var inte precis en tempofylld match med blixtrande fotboll som spelarna på plan och alla andra vid sidan av planen fick uppleva.

En som tillhörde den senare skaran var Henrik Carlsson som är en av två huvudtränare i Ytterby.

– Det var en ganska jobbig match för vår del. Vänersborg hade ett mål med matchen och det var att spela lågt och ta lång tid på sig. Man ville inte ta några risker, säger Carlsson.

– Vi mötte en rätt så rejäl försvarsmur, så det blev en ganska seg historia. Vi lyckades inte röra runt utan de fick stå kvar och…tja…stå!

Inför matchen hade laget pratat om att försöka variera tempot, men det blev ändå så att Ytterby föll in i Vänersborgs sätt att spela.

– Vi hade ändå två frilägen. Utdelning där så hade det nog öppnat upp matchen. Men nu blev det inte så, säger Carlsson om de lägen som uppstod i den första halvleken.

Målet för VFK föll efter 63 minuters spel i andra halvlek genom Isa Thor Ström.

– Det var en retur på en frispark som de var först på, säger Carlsson.

– Det målet gjorde ju inte direkt att tempot ökade i matchen. Allt tog väldigt lång tid och det blev frustrerat. Nej, det var surt (att förlora).

Ytterby har nu spelat 13 matcher i division 2 nordvästra Götaland och har 25 poäng. Det är fler spelade matcher men färre inspelade poäng än såväl Vallen (29 på tolv kamper) och Trollhättan (28 på elva).

Hur tänker du/ni kring det?

– Jag har väl inte hunnit kolla på det än men vi vet om att vi måste vinna matcher om vi ska vara med där uppe. Idag förlorade vi och det är ju tufft, säger Carlsson som tillfogar att han ”ännu inte riktigt har landat i det” det vill säga specialstuderat tabellen.

– Nu är vi spellediga i två veckor. Då hinner några andra lag spela. Efter det vet vi vad vi har att jobba med.

Tony Balogh

0303-72 82 24

tony.balogh@kungalvsposten.se

Fotboll

Division 2 nordvästra Götaland

Vänersborgs FK-Ytterby IS

1–0 (0–0)