Ytterby i ledning i halvtid – men tappade segern mot Västkurd

Ytterby ledde med 2–1 i paus i mötet i division 4 Göteborg A herr i fotboll hemma med Västkurd på fredagen. Men Västkurd reste sig i andra halvlek och fixade oavgjort, 4–4.

|
Ytterby IS spelade lika mot Västkurd FC

Ytterbys tränare Calle Hedén kommenterade matchen:

– 2 förlorade poäng. Första 60 spelar vi en jättebra och effektiv fotboll och leder med 4-1. Sen faller vi igenom och de gör 4 mål på 4 avslut.

Matchen förblev jämn målmässigt till Ytterby tog ledningen i 21:a minuten, genom Lukas Ekdahl.

Västkurd kvitterade till 1–1 i 32:a minuten, när Behzad Kurdali slog till.

Ytterby tog ledningen på nytt i 38:e minuten, när Sebastian Strömqvist hittade rätt. I 55:e minuten slog Noah Larsson till på straff, och gjorde 3–1.

Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Robin Ewen och ökade ledningen för Ytterby.

Västkurd reducerade till 4–2 bara en minut senare genom Jihad Nashabat.

Västkurd reducerade igen i 70:e minuten genom Galvan Ayoub.

Och med sju minuter kvar att spela kvitterade Västkurd genom Kerat Solaiman Mosa. Det fastställde slutresultatet till 4–4.

Det här var Ytterbys fjärde oavgjorda match den här säsongen.

För tabellens utseende betyder det här att Ytterby ligger på andra plats medan Västkurd har sjätteplatsen.

Ytterby tar sig an Semberija i nästa match borta fredag 8 september 18.00.