Volleyn snart redo att studsa tillbaka

Kungälv volleys unga lag håller på att mogna.

Mot jumbon KFUM Göteborg C gick det lätt. Nästan för lätt.

– Det är svårt att spela bra mot ett sådant motstånd. Tycker ändå att vi kunde hålla en hyfsad nivå. Vi testade olika byten som kan vara bra inför kommande matcher. De höll uppe det bra.

Det tycker tränaren Annika Sjöberg. Hon är en av eldsjälarna i klubben och har varit med Kungälv VBK på alla nivåer. För inte så många år sedan nosade damlaget på elitserien, efter bra prestationer i dåvarande allsvenskan. Men så kom en generationsväxling, halvunga spelare byttes mot väldigt unga. Kungälv flyttades självmant ner i seriesystemet. Idag spelar tjejerna i division 2 mellersta södra, där en stor del av truppen är född på 00-talet eller i slutet av 90-talet.

– Målet är att få ihop ett bra lag med många spelare, för att ta en topplacering i serien. Vi har inte ambitionen att gå upp nu. Vi ska stabilisera oss och se vad laget vill. Det är ganska stor skillnad på division 1 och 2, med resor och annat. Det gäller att ha mycket underifrån om man ska upp i serien. Man måste orka med resor och att spela. Vi behöver en stor och jämn trupp, menar Annika Sjöberg.

– Det har varit en omstart och vi har kommit en bit på vägen. Vi är mycket bättre i år än förra året.

Snart 18-åriga Wilma Abrahamson har trots åldern varit med i seniorlaget i tre säsonger och var med uppe i division 1 senast det begav sig. Till skillnad från sin tränare vill hon upp i ettan snabbt, helst nästa säsong.

– Jag skulle gärna upp i ettan igen ifall vi klarar det här. Det är mer spel och lite svårare. Det här var mer som en träningsmatch, tycker Wilma Abrahamson och syftar på 3–0-segern mot KFUM Göteborg C, där hon utsågs till matchens lirare.

Hur mår volleybollen i Kungälv nu?

– Vi är på väg upp. Vi har bra träningar just nu och många bra spelare, säger Wilma Abrahamson.

Niklas Ohlson

0303–20 68 22

niklas.ohlson@kungalvsposten.se

Kungälv VBK – KFUM Göteborg C 3–0 (25–11, 25–19, 25–20)

Volleyboll Division 2 mellersta södra dam

Bra: Wilma Abrahamson.

Relaterade artiklar
Fler artiklar