Vind i seglen för bröderna Gipperth

Seglarbröderna Albin och Edvin Gipperth gjorde bra ifrån sig i helgens SM i Laser i Kalmar.

De kom hem till Marstrand med ett brons och en fjärdeplats.

– Jesper Stålheim (KSSS) var tillbaka efter OS och ett uppehåll från Laser, då han seglat 49er, så jag siktade att komma tvåa efter honom, säger Albin Gipperth, som tävlar för GKSS.

Han hade placeringsserien 2, 2, 4 och 5 och Edvin Gipperth seglade in med 3, 7, 5 och 2.

Albin Gipperth är aningen besviken med bara ett brons.

– Jag strulade till det i sista seglingen och hamnade på samma poäng som Marcus Magnusson (GKSS). Men han vann ett race, därför blev han tvåa och jag trea. Edvin var fyra, vi var några som slogs i toppen och det var inte så många poängs skillnad, fast jag kände mig aldrig hotad.

Har lillebror slagit dig någon gång?

– Ja, i E-jolle för några år sedan. Jag ska försöka hålla honom bakom mig (skratt). Vi tränar en hel del tillsammans, Vi har varit ute hela våren, och rest, tävlat och tränat. I sommar har vi tränat ute i Marstrand. Det är väldigt skönt att ha samma tider och kunna träna tillsammans. Det ger en väldigt bra träningsatmosfär, tycker Albin Gipperth.

Hur har säsongen varit?

– Det började segt, men under sommaren har det släppt. Jag tävlade i för-VM i Århus för två veckor sedan och blev 45:a. Det börjar bli bättre.

I oktober siktar Gipperths på EM, men först är det GP-tävling i hemmavatten i Marstrand.

– Alla svenskar åker på GP-tävlingarna, det är de största tävlingarna som körs i Sverige (vid sidan av SM). Tanken är att vinna, det skulle vara kul att göra det på hemmaplan, säger Albin Gipperth.

Niklas Ohlson

Relaterade artiklar
Fler artiklar