”Vi spelar hårt mot varandra”

I helgen blev blev KS bandy klart för elitserien. Nu måste majoriteten av tjejerna ladda om för SM-final med Surte/Kareby F17 mot Skirö.

I söndags var Lilly Roos i Uppsala och spelade upp KS bandy i elitserien. Nu åker samma lag – sånär som på en handfull överåriga spelare – till samma stad för SM-final, men nu under namnet Surte/Kareby F17. På andra sidan står Vetlanda-laget Skirö, som Surte/Kareby har stött på flera gånger och både vunnit och förlorat mot.

– Det kommer att bli ganska spännande, båda lagen vill vinna väldigt mycket. Det brukar vara ganska jämnt mellan våra lag och vi spelar hårt mot varandra, säger Lilly Roos.

Det är inget hon har något emot.

– Nej, det är min specialitet.

Många viktiga matcher

Det har gått några dagar sedan KS bandys tvådagars kvalbatalj mot Uppsala.

Hur laddar ni om?

– Det har varit väldigt mycket på slutet. Jag har inte haft många lediga helger. Men det är alltid kul. Det är bara att ladda om och fokusera på nytt. Vi tränar inte så hårt att det tar slut på krafterna, men det är heller ingen lekträning.

Vad talar för er på fredag?

– Vårt lag har bra sammanhållning och roligt med varandra. Vi har bra uppladdning och bästa form. Jag tror att vi kommer ta det här om vi jobbar för varandra och har rätt inställning. Skirö är ett tufft lag, i alla fall när de möter oss. De spelar bra, men jag tror inte de har lika bra sammanhållning som vi har.

Har ni nytta från Uppsala-mötet att ta med er?

– Ja, det är väldigt bra träning att möta bra lag. Det har inte Skirö gjort.

Att spela kval innebar press. En del unga spelare hämmades av det i helgen?

– Det är så när alla kämpar för att vinna allsvenskan och komma till kval. Då blir en del också nervösa. Det märktes. Det var också jättepublik, en del ville inte göra bort sig och blev skygga för bollen. När jag spelar under press brukar jag bli bättre, för då måste jag prestera. Att spela VM-final finns det inget som slår. Så är det inte för alla, de blir nervösa och kan inte prestera, säger Lilly Roos.

Surte/Kareby saknar troligen skyttedrottningen och VM-spelaren Moa Friman, som skadade sig precis innan kvalmatcherna. Det är även frågetecken för Ellen Nilsson, också hon VM-spelare med F17, som har varit krasslig i veckan.

Niklas Ohlson

0303–20 68 22

niklas.ohlson@kungalvsposten.se