Kungälvs HK:s Frderik Jyborn blev fri med RP Linköpings målvakt Samuel Johannesson men just det här läget bommade han. FOTO: TONY BALOGH

”Vi presterar inte – varken framåt eller bakåt”

Efter förlusten hemma i allsvenskan i handboll mot RP Linköping med 24-28 (11-12) hade Kungälvs tränare Robert Fasnacht inte särskilt många positiva ord att förmedla till sitt lag.

Dessutom tog det så lång tid att göra detta att domarduon Mohammed Abdulkadir och Johan Gedda hann duscha, svida om och lämna Mimershallen.

Någon friserad eller förskönad version av sitt lag 60 minuters försök till handboll ville han inte heller ge till masmedia.

– Vi presterar inte varken framåt eller bakåt under hela matchen, sa Fasnacht som hade levererat en tvättäkta hårtork á la Alex Ferguson.

– Vi kommer inte upp i nivå någon gång. Vi springer egentligen bara som vi ska under de första tio minuterna. I den andra springer vi inte alls. Vi hade en tydlig matchplan som vi inte följde och det gjorde mig besviken.

Få gånger i ledning

På de fem föregående matcherna kan KHK visa upp fyra segrar och en förlust varav förlusten kom förra lördagen mot serietvåan IFK Ystad (19-24).

I den första halvleken mot RP Linköping följdes lagen siffermässigt åt där KHK var i ledning vid ynka fem tillfällen varav 9-8 skulle visa sig vara de gröntröjades sista tillfälle i matchen.

Kungälv åt sig ikapp till 11-12 efter att Fredrik Jyborn kontrat in sitt lags mål i ett läge där Linköping kunde ha gått loss till 10-13. När matchuret stod på 29.50 tog Fasnacht timeout.

– Jag kunde ha tagit det tidigare men jag ville att Linköping skulle få springa lite för att tappa ork. Samtidigt var det ingen fara på taket – det var ju inte så att de höll på att dra ifrån, menade Fasnacht.

Det tänkta uppspelet med avslut på och helst i mål utmynnade dock i – ingenting…

Fungerar inte

I andra halvlek gick Linköping loss till 13-17 bland annat via tre raka straffar i mål av Benjamin Jacobsson. Senare i halvleken kom niometaren Isak Karlsson igång. Hans avslut med efterföljande sju mål gick inte att få stopp på.

– Förklaringen är svår och långanalyserad men vi får inte försvaret och målvaktsspelet att fungera över huvudtaget. Det är ju där någonstans som vi bygger vår trygghet, menade Fasnacht

– Halvlekarna går inte riktigt i hand. I den första var vi bättre bakåt och sämre framåt. I den andra sämre bakåt och bättre framåt.

Mentalt stryk

KHK hade dock chansen att vid 22-23 gå upp i lika men ett tekniskt fel gjorde att anfallet inte ens kom igång.

– Det är alltid jobbigt – det är det ju – men jag tycker inte att vi skulle ha hamnat i underläge 22-23! Där borde vi istället haft fyra-fem bollar upp. Då hade det tekniska felet inte spelat någon roll. Visst, den är jobbig att få…

Men det är inte där ni förlorar?

– Nej, nej, nej! Vi förlorar på att vi inte får ihop det bakåt.

Fyra segrar följt av två torsk. Tendens eller tillfällighet?

– Jag ser en tendens att vi inte riktigt har det mentala med oss eller viljan eller spelare som presterar. Den mentala biten har tagit stryk efter flera tuffa matcher. Killarna är nog lite mätta av att ha tagit 14 poäng. Det är vad jag tror. Och det är vad jag har sagt till dem.

Tony Balogh

0303 72 82 24

tony.balogh@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar