Alexander Anderberg. Arkivfoto: Linus Olsson

Uppförsbacke i fartfylld match

Det blev en svängig match när Önnereds HK tog emot Kungälvs HK i ett fartfyllt derby.

– Vi var nog lite chockade över att de var så snabba, säger Alexander Anderberg i KHK.

Handboll

Herrallsvenskan

Önnereds HK-Kungälvs HK

29-26 (12-12)

Robin Frisk saknades på grund av sjukdom och ersattes av comebackande Daniel Gustavsson som gjorde sin första match sedan axeloperationen.

Kungälv inledde bäst och tog en ledning som snart förbyttes till underläge. Ett rött kort på direkten drabbade Kungälvs Jonathan Wikman efter vad domaren tog som slag i ansiktet.

– Det kändes som att vi hade domaren emot oss från början. Det blev en match i uppförsbacke, säger Alexander Anderberg.

Ledningen skiftade mellan lagen och i paus stod det 12-12. Ett resultat som gästande KHK var nöjda med.

– Vi snackade om att ha mer uppställt spel för att få stopp på Önnereds snabba omställningar. De tryckte även på rejält på avkast vilket ställde till det för oss ibland då vi ofta byter ett par spelare i anfall och försvar, säger Alexander Anderberg.

I andra halvlek kopplade KHK greppet och låg steget före ända tills det bara var fem minuter kvar. Då vände hemmalaget Önnered 24-25 till slutresultatet 29-26. Tungt för KHK som trots allt hängde med bra även om de inte gjorde någon topprestation. Alexander Anderberg satte nio bollar och Andreas Skoglund sju.

– Offensivt kändes det bra, särskilt för egen del. Även om det är skit samma när man förlorar, säger Alexander Anderberg.

Det var ett derby helt i publikens smak med ett högt tempo och mycket känslor.

– Det är härligt med sådana här derbymatcher. Det är såna man ska spela nu när man börjar bli gammal, säger Alexander Anderberg och skrattar.

Björn Dinau

Matchfakta

Mål: Alexander Anderberg 9, Andreas Skoglund 7, Hannes Högström 4, Albin Björklund 2, Elias Myrén, Niklas Johansson, Linus Hagvall, Fredrik Jyborn.

Bra: Matchens lirare Alexander Anderberg, Niklas Johansson och Albin Björklund (som spelade 60 minuter).

Relaterade artiklar
Fler artiklar