Jaaa! FC Komarkens första seger sedan innan sommaruppehållet kom i derbyt mot Romelanda. Mattias Thornberg blev segerskytten. Foto: Linus Olsson

Tung derbyseger för Komarken

Komarken vann derbyt mot Romelanda med 1–0 efter en händelserik tillställning. Matchvinnare blev Mattias Thornberg.

– Det var skönt att vinna, säger han efteråt.

Efter bara fyra minuter fick gästande Romelanda en hörna som avslutades på volley, precis ovanför det bortre Komarkenkrysset. Det var dock fördel Komarken i matchinledningen, men på en omställning i den elfte matchminuten revs Romelandas Max Harris ner och laget fick straff. Den förvaltades inte alls. Straffen var dåligt placerad, målvakten räddade och det blev så när mål på returen. Komarken kom undan med blotta förskräckelsen. Romelanda fick tre hörnor i rad efter straffmissen, utan utdelning.

Hemmalaget fortsatte dock att producera målchanser och efter en halvtimme gav det till slut utdelning. En boll damp ner framför fötterna på Mattias Thornberg som placerade den i bortre krysset med vild glädje bland hemmaspelarna som följd.

– Riktigt skönt att få göra mål. Det var första gången som jag fick spela ensam på topp, men jag är nöjd med min insats. Kul att få göra mål också, säger Mattias Thornberg.

Efter paus fortsatte det på ungefär samma sätt som i första. I mitten av halvleken hade Romelanda flera bra chanser att kvittera, men lyckades inte få in bollen. Bland annat räddades ett skott från nära håll på mållinjen av en försvarande Komarkenspelare som styrde bollen på huvudet, upp i ribban och ut. Precis efter får Romelandas Max Harris fritt läge på nick, men nickar bollen över ribban. Och med bara ett par minuter kvar av matchen får nämnde Harris bollen på vänsterkanten och spelar bollen snett inåt bakåt. Det ser ut som att bollen tar på en försvarares utsträcka hand, men domaren vinkade avvärjande.

– Det känns som att vi blir bestulna på en straff i slutet, säger en bedrövad Fredrik Sjöberg, lagkapten i Romelanda.

Romelanda skapade lite tryck i slutet då Komarken fick spela sista sju minuterna med en man mindre på grund av ett rött kort i minut 87. Komarken lyckades reda ut det hela och vann till slut med uddamålet. För Romelanda var det viktiga poäng som tappades, det är jämnt i de nedre regionerna. Det skiljer bara fyra poäng mellan fjärde och elfte plats.

– Just nu känns det tungt, men vi har tre matcher kvar, varav två hemma. Vi har fortfarande en bra känsla i laget, säger Fredrik Sjöberg.

Jämfört med andra matcher under säsongen är Sjöberg rätt nöjd med lagets insats.

– Det är en fysisk och jämn match. Vi har koll på deras djupledsspel, säger han.

I Komarken är det givetvis nöjda miner efter matchen. Laget är nu fyra poäng efter ledande Africa United, med en match mindre spelad. Mittfältaren Martin Gonzales gjorde en bra insats i Komarken.

– Spelmässigt gör vi en bra insats med bra passningsspel och bra rörlighet. Det kändes som vi hade matchen, säger Gonzales.

Men att tänka på serieseger är inget som Gonzales gör.

– Vi fokuserar på en match i taget nu, med inställningen att vinna.

Björn Dinau

FC Komarken-Romelanda UF 1-0 (1-0)

Fotboll Division 5 A Göteborg

Bra: Dan Hassan och Martin Gonzales.

Mål FCK: Mattias Thornberg.

Relaterade artiklar
Fler artiklar