Tuff final för Meraf Bahta – slutade nia

Finalen i 1.500-meter i VM blev tuff för Meraf Bahta – som var besviken över sin niondeplats.

Det blev ingen medalj för Meraf Bahta på 1.500-meter i friidrotts VM i London. Trots en komfortabel väg till finalen blev det tillslut ett för högt tempo i finalen på måndagskvällen.

I ett tufft och trångt lopp slutade Meraf Bahta på en niondeplats. Vann gjorde OS-mästarinnan Faith Kipyego från Kenya, efter upplopps-duell med Sifan Hassan från Nederländerna.

– Alla knuffar kostade Meraf mycket och hon kunde inte ta fram de sista krafterna på upploppet. När hon såg att det inte skulle leda till en medalj så la hon av, säger Meraf Bahtas tränare Ulf Björklund som berättar att Meraf trodde på ett silver inför finalen.

Sifan Hassan föll igenom ordentlig precis på slutet vilket gjorde att Jennifer Simpson kunde ta hem silvret och bronset knep sydafrikanskan Caster Semenya.

Meraf Bahta var själv besviken efter finalen och också irriterad på alla de knuffar och puttar som hon fick under loppet och säger till Dagens Nyheter att hon var nära att ramla två gånger under loppet.

– Hon är i fantastisk form och det är synd att det ska avgöras på mer eller mindre osportsliga grunder, säger tränare Ulf Björklund.

Linus Annlöv

redaktion@kungalvsposten.se