IFK Kungälvs norska spelare Greger Svenn är en av tre som i dagarna bestämt sig för att förlänga med klubben. Foto: Johan Spanås

Trio förlänger med IFK

IFK Kungälv fortsätter att bygga upp sin trupp inför nästa allsvenska bandysäsong. Under måndagen förlängde klubben kontraktet med tre spelare.

Det är de tre spelarna Erik Olsson, Greger Svenn och Daniel Strömqvist som kritat på för fortsatt spel med IFK Kungälv.

– Dessa gentlemän tillhör de lojala arbetsmyrorna som oftast jobbar i det tysta och utan de stora rubrikerna men utan killarnas lojala inställning står sig Kungälv slätt, skriver klubben om de tre spelarna i ett pressmeddelande.

Erik Olsson har under fjolåret även spelat med IFK Vänersborgs J20-lag som tog sig till en SM-final, vilket IFK Kungälv ser som en viktig rutin.

Greger Svenn är en defensiv spelare som kom till IFK under förra säsongen från norska Ullevål. Han har meriter från att ha spelat i det norska landslaget, har gått på bandygymnasiet i Sandviken och blev norsk mästare 2013.

Daniel Strömqvist är även han en pusselbit i lagets försvarsbygge. Han började sin bana som hockeyspelare, men sandade om till stenhård bandytuffing. I fjol vann han IFK Kungälvs utvisningsliga med 130 minuter, vilket dock bara räckte till en sjundeplats i den allsvenska busligan.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

kullenberg.rothvall@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar