Trekungamötet blev en strålande guldfest

TV + TEXT

Under söndagen kröntes midsommarhelgen med den klassiska friidrottstävlingen Trekungamötet på Kongevi. Publiken fick både se idrottsglädje, landslagslöpare och ett höjdhopp som nästan slutade i nytt banrekord.

Det blev hela 19 guldmedaljer för hemmaklubben Kongahälla AIK under årets upplaga av Trekungamötet som gick av stapeln på Kongevi i strålande sol under söndagen. För Marie Wallin från klubbens styrelse var det första gången som hon var med och arrangerade den klassiska tävlingen.

– Det har gått väldigt bra, vi har hållit vårt tidsprogram och vi har haft många barn som gjort väldigt bra resultat, säger hon.

Tävlingen är ett viktig årligen återkommande arrangemang för klubben.

– Det är en del av inkomsten som vi har, men sedan är det också viktigt eftersom det skapar en klubbkänsla när flera från klubben är här och tävlar tillsammans. Det är en rolig upplevelse, säger hon.

Hon får medhåll från Freddy Klint som är höjdhoppstränare i klubben.

– Det är många från våran klubb som kanske inte åker och tävlar på så många andra tävlingar, de har lättare att kunna ställa upp när det arrangeras något på hemmaplan, säger han.

Det som Freddy Klint och många andra höjdintresserade hajade till lite extra för under söndagens tävling var höjdhopparen Arvid Ryberg från IF Göta Karlstad som bara var centimetrar från att vinna höjdtävlingen på ett nytt banrekord.

– Rekordet ligger på 2,06 och han gjorde ett bra försök på 2,07. Det var kraft i de hoppen, säger han.

Publiken fick också bevittna den gamla landslagslöparen Nicklas Tollesson ta hem distansen på 600 meter på tiden 1:27.84 efter en spurtstrid mot Martin Burrows från samma klubb och Carl Malmström från hemmaklubben.

Christopher Kullenberg Rothvall

kullenberg.rothvall@kungalvsposten.se

031-86 84 21

Alla guldvinnarna

Philip Frick, (600 m P15)

Alexander Engqvist (kula P13)

Vincent Engqvist (200 m P11)

Elias Forssten (600 m P11)

Axel Ohlson (höjd P11)

Axel Ohlson (kula P11)

Lukas Berger (kula P10)

Isak Lindberg (600 m P8)

Johanna Eklöf (kula F13)

Saga Fredriksson (60 m F11)

Emma Nordahl Vieira (60 m F11)

Molly Portillo (60 m F11)

Saga Fredriksson (200 m F11)

Emma Nordahl Vieira (200 m F11)

Saga Fredriksson (längd F11)

Lisa Gustafsson (600 m F10)

Kerstin Jarl (60 m F9)

Klara Johansson Nienhardt (60 m F8)

Ester Viktorsson (kula F8)