Målvakten Tobias Falkenstedt var en av de bättre i förlustmatchen mot ettan Grästorp.
Målvakten Tobias Falkenstedt var en av de bättre i förlustmatchen mot ettan Grästorp. Bild: Susanne Marcusson

Topplagen fortsätter gissla Kungälv hockey – sviten bruten

Kungälv hockey stod emot serieledaren Grästorp i knappt halva matchen. Sedan var festen över.

ANNONS
|

Kungälvs IK kom med gott mod och tre raka segrar i ryggen till mötet med Grästorp. KIK, som har haft svårt mot topplagen, höll jämna steg med tabellettan under första halvan av matchen. Sedan skulle trematcherssviten med bara segrar brytas.

– Vi startade ganska bra och håller dem på utsidan. Det blir mest skott utifrån. Även om de vinner skotten markant, så är det en tight period där Grästorp för spelet lite mer, säger coachen Filip Lundgren i Kungälv hockey.

Grästorp är ett bra lag och serieledare av en anledning. En sådan är styrkeförmågan att vinna jämna matcher.

– I andra perioden är det lite av ett ställningskrig, men där Grästorp är numret större. De tar vara på chanserna bättre.

ANNONS

Kungälv är brandskattat av skador och sjukdomar just nu. I mötet med Grästorp fick laget inte ihop fyra femmor, inte ens fyra kedjor, utan kom till Oasen med tre fulla femmor och en extra spelare.

– Vi hoppas att de är tillbaka i veckan. Vi har viktiga matcher, konstaterar Filip Lundgren.

Nästa uppgift är att ta sig an trean Vänersborg hemma i Oasen på onsdag. Vinst där och KIK har en plats i alltvåan inom räckhåll.

Ishockey

Hockeytvåan södra A herr

Kungälvs IK – Grästorps IK 0–4 (0–0, 0–1, 0–3)

Bra: Tobias Falkenstedt i målet och krigarinsatsen från hela laget, som inte gav upp bara för att det ramlade in puckar bakåt.

ANNONS