Ytterbys lagkapten Alice Åkerström, matchens bästa spelare. Foto: Linus Olsson

Svagt anfallsspel kostade Ytterby poäng

Ytterbys damer höll ihop försvaret under lördagens match mot Göteborgs FF. Men på grund av lagets svårighet att få igång anfallsspelet blev det en sur förlust.

I division 2 Västra Götaland kom Göteborgs FF till Ytterns IP för att möta hemmalaget Ytterby IS. Trots att de gästande Göteborgarna är ett bra lag var det Ytterby själva som stod i vägen för vinst. Första halvlek präglades av Ytterbys oförmåga att få igång ett riktigt anfallsspel och göra mål.

– Det känns rätt surt. Det tog för lång tid för oss att komma igång med anfallsspelet och vi var rätt passiva, säger tränare Henrik Carlsson.

Några minuter på vardera sida av halvtidspausen gjorde Göteborgs FF två mål. Det ena på en hörna och det andra efter en misslyckad rensning. Men nästan direkt efteråt svarade Ytterbys för dagen bästa spelare Alice Åkerström genom att snappa upp en dålig passning i försvaret och prickade in bollen i bortre.

– Efter det kändes det som att vi lyfte oss men vi fick inte in bollen, säger Henrik Carlsson.

Trots att Ytterby ändrat om i laget och gick över till tre backspelare kunde de inte lyfta sitt anfall som de ville och den sista forceringen som laget behövde för att ta poäng uteblev.

– Vi hade tagit poäng om vi fått igång vårt anfallsspel i första halvlek, säger Henrik Carlsson.

Ytterby IS ligger kvar på en femteplats i tabellen och än är det många poäng kvar att spela om.

Anton Wiklundredaktion@kungalvsposten.se

Fakta

Match: Ytterby IS–Göteborgs FF

Division: 2 V Götaland Damer

Resultat: 1–2 (0–1)

Målskytt Ytterby: Alice Åkerström

Relaterade artiklar
Fler artiklar