IFK Kungälvs spelande tränare Hampus Kärnman. Arkivfoto: Michael Erichsen

Supercupen – en IFK-succé

IFK Kungälv gick vidare i försäsongsturneringen Allsvenska supercupen västra efter helgens segrar mot Gripen (4–3 efter straffar) och Lidköpings AIK (5–4), samt tidigare Boltic (7–6).

Hampus Kärnman är assisterande tränare och försvarsspelare i ett. Han kan bara vara nöjd efter helgen.

– Nu blir det slutspel i Örebro om några veckor, de fyra vinnarna i varje grupp möts i semifinal. Det var verkligen en positiv överraskning, två jämna matcher mot duktigt motstånd. Kul att det gick så bra. Mot Gripen låg vi under med 1-3, men kvitterade och vann på straffar, säger habn.

Och LAIK-matchen?

– Det var final, LAIK hade vunnit sina två tidigare. Vi var tvungna att vinna. Vi ledde med 3–0 och spelade väldigt bra i 30-35 minuter, men slarvade till 3–2 i halvtid. Efter paus var det rörigt, vi fick en skada efter en ful tackling och matchen ändrades. LAIK kvitterade, men vi skapade två straffar och Mikael Lindberg satte den andra. Han var riktigt bra.

Några fler intryck?

– Alla var jättebra, LAIK är duktiga och vi hade Lukas Persson borta. Det är en försäsongsturnering, men ändå är det skillnad mot vanliga träningsmatcher. Det märktes inte minst i helgen, det var känslor på isen.

Niklas Ohlson

Relaterade artiklar
Fler artiklar