Dalen KFF vann med 1–4 mot Ytterby IS. Arkivfoto: Petter Ullberg

Stolpe ut för ett kämpande Ytterby

Ytterby IS var långt ifrån utspelat när de mötte topplaget Dalen/KFF. Men otur och marginaler på fel sida innebar ändå en förlust och fyra insläppta bollar.

Det blev en match som inte riktigt gick som Ytterby tänkt sig när Dalen/KFF besökte Ytterns IP på fredagskvällen. Ytterby ligger i botten av division 4B och behövde en vinst mot gästande topplaget Dalen.

Vid start är Ytterby inte med i matchen och på grund av ett passivt försvarspel släpper de in två mål redan efter elva minuter.

– Vi är inte på tårna och spelar alldeles för korta bollar.

Men Ytterby svarar snabbt och bara fem minuter senare slår Robin Larsson in sin egen retur efter ett friläge med målvakten. Efter målet tar Ytterby över matchen något och Dalen får svårt att komma till läge.

I andra halvlek gör Ytterby flera byten och får en bit in ytterligare ett friläge som de denna gång inte förvaltar. Istället vänder matchen igen och Dalen gör två mål bara minuter senare. Det sista målet görs av Dalens nummer 10 Bita Bångens, matchens gigant som gör totalt tre mål. Därmed är slutresultatet 1–4 ett faktum.

Tränare Anders Thornberg menar att slutresultaten inte speglar matchbilden och säger att trots att Ytterby saknade sex ordinarie spelare gör de en ok match.

– Dalen gör det bra men vi var minst lika bra. Det var stolpe ut för oss i matchen helt enkelt. Det handlar om små marginaler, men när man är ett bottenlag har man inga marginaler, säger han.

Trots förlusten och en bottenplacering i tabellen är tränare Anders Thornberg positiv inför resten höstsäsongen.

– Det känns som att det är på gång. Vi har fart och vi är positiva. Nu måste vi vända på detta mot Mölndal, det är en oerhört viktig match för oss.

Anton Wiklundredaktion@kungalvsposten.se

Fakta

Match: Ytterby IS–Dalen/KFF

Resultat: 1–4 (1–2)

Division: 4B V Götaland Herr

Målskytt Ytterby: Robin Larsson 16’

Relaterade artiklar
Fler artiklar