STC Kungälv förlorade hemma mot Lerum under söndagen med 2–5 inför ögonen på en bekymrad coach Erik Stambej. Arkivfoto: Linus Olsson

STC stressades till förlust

En skada och två mål inom 50 sekunder. Det blev sänket för STC Kungälv hemma mot Lerum i innebandyettan i söndags.

Efter två perioder med 2–2 på resultattavlan och jämnt spel åkte Kungälvslaget mer eller mindre på en chock i tredje då gästerna tog ledningen med 3–2 efter tre minuter.

– Vi tappade markeringen där och fick samtidigt en skada på Evelina Premberg så det var lite snöpligt. Sedan fick de även in 4–2 snabbt därpå, säger coach Erik Stambej.

Det skiljde bara 50 sekunder mellan målen. Nästa olycka kom ytterligare fem minuter senare, vilket betydde 2–5.

– Vi orkade inte resa oss efter det. Men Lerum gjorde det väldigt bra också, de stressade oss högt uppe i banan vilket gjorde att de stängde ytorna för oss, säger Stambej.

En seger hade varit viktig för att ge STC en skjuts uppåt i tabellen. Nu blev det istället Lerum som klev uppåt, STC ligger som tabelltia efter att ha fallit en placering. På fredag hoppas Erik Stambej kunna ändra på det.

– Då möter vi Floda borta så nu hoppas vi få en bra träningsvecka tills dess. Det är bara att bryta ihop och komma igen som det heter, säger han.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sporten@otv.se

STC:s målskyttar

Evelina Premberg och Clara Eriksson.

Relaterade artiklar
Fler artiklar