STC Kungälv hade målfest mot Pixbo. ”Skönt när bollarna trillar in” tycker lagkaptenen Clara Eriksson (längst till höger). Arkivfoto: Niklas Ohlson

STC Kungälvs sköna urladdning

Åtta fullträffar framåt och soprent bakåt.

STC Kungälv dam har verkligen prickat in sin formtopp.

STC Kungälvs innebandydamer fortsätter på den inslagna vägen, med att vara som bäst efter jul- och nyårsuppehållet. Så var det förra säsongen, så är det i år. SKIBK-tjejerna fick hål på Pixbos Wallenstam (klubbens tredjelag) efter en minuts spel och sedan fortsatte det i samma tempo.

Till slut hade STC Kungälv vunnit med hela 8–0.

– Vi gör en bra match rakt i genom, har högt tempo och tar avslut som vi ska ta. Då sätter vi bollarna. Det är skönt när bollarna trillar in. Pixbo är fysiskt duktiga, springer mycket, men vi står upp bra och låter dem inte komma till allt för många avslut, säger Kungälvs-kaptenen Clara Eriksson, som svarade för ett mål och en assist.

Du är ödmjuk som berömmer ett lag ni slagit med 8–0?

– Ja, men Pixbo är skickliga innebandyspelare. De är unga hela gänget, men det känns som om de har en del orutin.

Ni har kommit igång fint efter uppehållet?

– Nu har vi gjort sex bra matcher, med mycket energi. Och vi vill mycket mer. Det känns som vi har spelat ihop oss bra på träning. Innan nyår var några sjuka och skadade. Vi har kommit in i en skön sväng och blir inte straffade på samma sätt längre. Vi kan göra misstag utan att det blir baklängesmål. Men i nästa match mot Burås blir det tuffare.

Evelina Premberg har återvänt till STC Kungälv från en sejour i allsvenska Lindome. Hon svarade för ett mål och två assist mot Pixbo.

Vad betyder det tillskottet?

– Hon har mycket fart under fötterna och det ger en del till oss andra också.

Niklas Ohlson

0303–20 68 22

niklas.ohlson@kungalvsposten.se

Pixbo Wallenstam IBF – STC Kungälvs IBK 0–8 (0–3, 0–3, 0–2)

Innebandy Division 1 Göteborg dam

Mål: Ebba Ohlsson 3, Blenda Nyqvist, Linnea Johansson, Clara Eriksson, Sara Ekholm, Evelina Premberg.

Bra: Disa Antan gjorde debut i A-laget och stod halva matchen, samt Linnea Johansson som bytt från att vara back till forward och Evelina Premberg.

Relaterade artiklar
Fler artiklar