Tobias Nordfors, tvåmålsskytt för STC Kungälv. Arkivfoto: Linus Olsson

STC Kungälv väntar på formen

STC Kungälv har inlett säsongen godkänt. I helgen kryssade SKIBK den svåra bortamatchen mot Landvetter IBK.

– Det brukar sluta med ”Hawaii”, men nu var allt under kontrollerade former, menar Joel Rauswall, tränare i STC.

Efter en målrik tuff match mot Dingle i premiäromgången av tvåan ställdes STC Kungälv i helgen mot Landvetter IBK. Motståndarna spelar på ett parkettgolv i en trång hall, något som Joel Rauswall ”fruktade” innan matchen.

– Innan matchen började pratade vi om att det skulle kunna sluta 12-10 till något av laget men det blev totalt tvärtom. Vi hade huvudet på skaft hela matchen, säger han.

Tobias Nordfors kvitterade Landvetters ledning två gånger innan nyförvärvet från Stenungsund, William Kimfors satte 2-3, fyra minuter innan tredje perioden.

– Det kändes kontrollerat och om det var något lag som var vassare än det andra så var det vi. Vi skapade klarare målchanser än dem.

I den tredje perioden gjorde Landvetter 3-3 innan Karl Andersson satte 3-4 till Kungälv med bara fem minuter kvar. Men då matchen var jämn i 60 minuter så kvitterade till slut Landvetter innan slutsignalen.

– Vi hade sedan en avgörande boll som dansade på mållinjen i förlängningen, men den ville inte in och vi har inte riktigt hittat rätt ännu. Vi har haft en trög start men det känns skönt att det är match mot Guldheden redan nu på torsdag, konstaterar Joel Rauswall.

Simon Norberg

Landvetter IBK-STC Kungälv 4-4 (1-0,1-3,2-1,0-0)

Innebandy Division 2 Göteborg herr

Målskyttar STC Kungälv: Tobias Nordfors 2, William Kimfors, Karl Andersson.

Bäst i STC Kungälv: Karl Andersson

Relaterade artiklar
Fler artiklar