Glada miner i STC Kungälv efter att i söndags ha hemmabesegrat serieledande Stenungsunds IBK med 6-5 efter förlängnign. Det var den andra segern i rad för ST Kungölv. FOTO: LINUS OLSSON

STC Kungälv inne på vinnande spår

Det krävdes förlängning men faktum kvarstår: STC Kungälv besegrade hemma i Mimershallen serieledande Stenungsunds IBK med 6-5 och tog sin andra seger i rad.

Bortalaget hade i den tredje perioden lyckats vända underläge 2-4 till ledning 5-4 när en utvisning på Stenungsunds Daniel Ekström efter 17.34 kom att bli kostsam för SIBK.

19.01 kvitterade STC Kungälv till 5-5 genom Alexander Sörensen och blott 29 sekunder in på förlängningen blev Tobias Nordfors matchvinnare för sitt lag med sitt andra mål och sin fjärde poäng.

Resultatet av en inövad variant från de senaste träningarna?

– Ha ha – det vill man ju gärna säga att det var! Nej, det är mycket individuell skicklighet. Det handlar mycket om spelförståelse. Jag kan tyvärr inte ta åt mig äran för den, sa tränaren Karl Andersson.

”Klockrent” ta över

Karl Andersson är spelaren som varit i klubben sedan 2010 och som efter den förra omgången fick ta över ansvaret efter Joel Rauswall.

Tvekade du inför uppdraget?

– Nej, det gjorde jag aldrig. Det var ganska klockrent. Klart att jag inte har några erfarenheter av att vara tränare men det kändes rätt nu när jag varit skadad så pass länge och det var oklart när jag skulle kunna komma tillbaka.

– Jag kan klubben ganska väl ”Tobbe” (Torbjörn Engström) och Joel har lagt grunden, så jag har ju i princip bara tagit över.

Hur är det att vara chef över dina kompisar?

– Det är lite speciellt! Jag tycker nog att de tar mig på allvar. Man får lägga undan den relationen lite grand och tänka att det är jag som bestämmer.

Andra raka segern

Karl inledde förra söndagen med att leda STC Kungälv till seger borta över IBF Älvstranden med 4-1 och följde upp med 6-5 efter förlängning mot alltjämt serieledande Stenungsund.

STC hade ledningen med 3-1 och 4-2, tappade i den tredje perioden till 4-5 innan Alexander respektive Tobias kunde ordna första och andra pinnen.

Vad är det som har fattats laget fram tills du tog över – som du ser det?

– Vi hade en målsättning inför den här säsongen att bli bättre än förra året, då vi blev trea, och att gå upp. Vi hade etta eller tvåa som mål. Det har nog satt sig lite i huvudet. När inte resultaten trillade in, så försvann något av glädjen, sa Karl i en analys.

– Spelmässigt och talangmässigt är det ett jättebra lag. Det handlar om att hitta grunderna och glädjen igen.

Disciplinerad match

Vad gjorde ni för match idag?

– En väldigt disciplinerad match, tycker jag. Vi ligger rätt i vårt försvarsspel i stort sett i 60 minuter, sa Karl.

– Några av deras mål sker egentligen på våra misstag. I innebandy blir det gärna så med en liten plan och små ytor. Då gäller det att utnyttja motståndarnas misstag. Vi möter ett jättebra lag, det är inget att snacka om.

I tabellen ligger Stenungsund kvar i topp medan STC Kungälv just nu parkerar exakt på mitten det vill säga en sjätteplats. Och det är bara fyra poäng upp till en kvalplats…

Tony Balogh

0303 72 82 24

tony.balogh@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar