Sommartid för handbollsskolan

Trots sommaruppehåll står sporthallen i Kungälv inte tom. I dagarna har hallen tagits över helt av unga handbollsspelare som tar chansen att förbättra sig själva på planen, men också för att träffa sina idoler.

Inne i Kungälvs sporthall är varenda vrå ockuperad av unga handbollsspelare. Mellan 14 och 17 augusti håller Kungälvs handbollsklubb sitt SommarCamp där spelare födda mellan 2003 och 2008 kan förbättra sitt spel. Nova och Annie är med i 06-gruppen och de håller på att lägga ut däck de ska använda för att springa en hinderbana.

– Det är roligt här. Det roligaste vi har gjort är nummerboll. Jag vill komma tillbaka nästa år, säger Nova.

Utanför hallen sitter Wilhelm Siverbo och Gustav Martinsson som tränar med -06-gruppen. I dag har de övat på passningar och skott. Det som är speciellt med SommarCamp är att killar och tjejer spelar tillsammans och att de tränas av andra tränare.

– Det är roligt med en hel vecka där vi bara spelar handboll, i dag har vi haft två pass plus löpning, säger Gustav Martinsson.

– Vi ska ha ett mini-VM, det ser jag fram emot mest, säger Wilhelm Siverbo.

På plats som tränare finns personer som i vanliga fall bara kan ses från läktaren. Det är Kungälv HK:s egna spelare som ställer upp och håller i sommarlägret. En av dem är Johanna Kjellman som i vanliga fall står i mål i A-laget och de unga deltagarna känner igen henne direkt när hon kommer in för att påbörja hinderbanan.

– Det är ett sätt att ge tillbaka till klubben. Jag går runt i alla grupper och det är fantastiskt att få träffa alla spelare. Jag hoppas att det ska kunna inspirera fler att fortsätta spela handboll, säger hon.

Anton Wiklund

Relaterade artiklar
Fler artiklar