Snöpligt slut i sudden – Kungälv hockey måste ladda om direkt

Det blev ett rekordlångt ställningskrig mellan Kungälv hockey och Guts Finspång i playoff. I femte perioden avgjorde gästerna – och KIK får packa trunken och åka till Finspång på söndag.

ANNONS
|

Kungälv säkrade sitt playoff-spel i sista omgången av alltvåan. I veckan vann KIK sedan borta i första matchen mot Guts Finspång med 4–3, efter segermål i första förlängningsperioden.

I returen i Oasen var det lika jämnt. Lagkaptenen Douglas Edhage gav Kungälv ledningen i första perioden. Andra perioden präglades mest av utvisningar för Kungälv, som KIK trots allt redde ut. Sedan hade Kungälv sina bra perioder med hårt tryck, medan Guts Finspång hade sina.

Halvvägs in femte perioden blev stökigt framför skicklige Hannes Berntsson Ratkovic i Kungälvs kasse och pucken rullade retligt in i mål. Då hade Kungälv haft ett par frilägen och halvfrilägen.

ANNONS

Ovant med långa matcher

– Surt. Många av oss har aldrig spelat så här långa matcher. Men jag tycker att vi var värda att ta vinsten idag. Det är små marginaler, alla är duktiga och spelar tätt bakåt. Det är runt kassen målen görs. Och man vill gärna tro att frilägen alltid ska bli mål, men procentuellt är det väl 30 procent som går in, säger Douglas Edhage.

Tränaren Filip Lundgren var sammanbiten, men inte alltför nedslagen efteråt.

– Det var många chanser att avgöra. Det är tighta matcher och små detaljer som avgör. Vi kommer till bra lägen, de gjorde det en gång mer än oss. Vi har en ny chans att avgöra imorgon. Det är fortfarande Guts Finspång som har pressen på sig. Vi ska åka dit och ge dem en match, säger han.

Douglas Edhage och hans lagkamrater får ladda om så gott det går.

– Vi får tycka att det är surt i kväll, sedan måste vi äta bra och sova sina timmar, för att komma riktigt laddade imorgon.

Ishockey

Playoff inför kvalserie till hockeyettan 2:3

Kungälvs IK – IK Guts Finspång 1–2 (1–0, 0–0, 0–1, 0–0, 0–1)

Mål: Douglas Edhage.

Publik: 265.

ANNONS