SM-brons för Daniel

Daniel Andreasson från Kareby hem säsongens första medalj.

Han tog brons i SM i x-trial.

Tävlingen avgjordes inomhus i Piteå och var starten för Daniel Andreassons säsong. Sex förare körde SM och samtliga fick plats i semifinalomgången. Där väntade fem olika delmoment – en parallell-körning i duell mot en annan förare, en stensektion att ta sig över, ett moment med betongblock, en hög med bildäck och till sist betongrör.

De två första gick inte som han hade tänkt sig.

– Jag tabbade mig mot i duellen mot Marcus Igelström. Stensektionen var lurig, jag fick problem. Där fick jag fem prickar, berättar Daniel Andreasson, som fick revansch i finalomgångens parallell och i SM totalt mot Igelström.

Galant över betongen

Betongblocken och däcken körde han felfritt.

– På däcken hade jag absolut flyt och lugn i körningen.

Daniel Andreasson var sedan den förste föraren att ta sig över alla hinder på betongrören. Det var där han tog sig upp på medaljplats och förbi Marcus Igelström. Där satte Daniel i foten en gång, bara förre EM-mästaren Eddie Karlsson var bättre.

– Det gick bra och väldigt svårt att komma upp.

Sista finalomgången kördes över stockar, betongklossar och -rör, kabeltrummor och upp på en vägg. Där klarade han allt utom väggen, men det gjorde å andra sidan bara tvåan Marcus Eliasson och outstanding vinnaren Eddie Karlsson, den senare på bakhjulet (!). Det blev en jämn kamp mot Marcus Igelström om tredjeplatsen, där Daniel Andreasson vann med minsta möjliga marginal.

Bra säsongsstart

– Jag är väldigt nöjd med det. Det blev en positiv start på året. I år ska jag satsa på EM, första tävlingen går i Italien. SM är ingen idé eftersom jag tar studenten och missar två tävlingar i Timrå.

Målet är att bli topp tio på EM. Men han har en del att slipa på.

– Störst är koncentrationen, att hålla fokus under tävlingarna. Jag vet inte riktigt hur jag ska få det att fungera bättre. Fler tävlingar kanske, säger Daniel Andreasson, som assisterades under SM av sin minder Johan Alfredsson.

Niklas Ohlson