Slutminuter inget för Komarken

– Vi slarvar bort tre poäng och skapar tillräckligt för att vinna den här matchen med tre-fyra mål. Men det krävs att göra målen och vi är inte riktigt där.

FC Komarkens tränare Anders Thornberg hade önskat mer än 2–2 (1–1) mot Nols IK.

FC Komarken fick en bra start. Jafet Menghestab drog bollen i ribban och Adam Slim var framme på returen.

Då hade det gått tio minuter. FC Komarken har inlett starkt i matcherna tidigare, men ibland fallit tillbaka och släppt in mål snabbt. Det hände igen mot Nol. Tio minuter efter ledningsmålet drog FCK på sig en frispark i vänsterläge, strax utanför straffområdet. Frisparken gick rätt in i mål.

Efter det skapade Komarken mest halvchanser. Adam Slim, Carl Gustafsson, Jihad Nashabat och framför allt Jafet Menghestab rörde om och bet sig fast på offensiv planhalva. Resultatet blev mest skott utifrån eller att den sista passen inte fick rätt träff.

Andra halvlek började lika bra för FC Komarken, för att inte säga elegant. Carl Gustafsson skruvade in en frispark – det har också hänt förr –  till en 2–1-ledning för Komarken.

– Det känns gott att få göra det, säger Carl Gustafsson.

Komarken skapade några lägen till innan man släppte fram Nol. Främst var det kontringar med Jafet Menghestab, som ibland borde passat, en gång var avslutet för löst och en gång träffade han ribban igen. Men Nol arbetade sig framåt, alternativt att FCK släppte fram motståndarna.

– Vi låter dem styra spelet och backar hem mer. Och vi går mer på kontring. Det känns som att det fungerar bättre för oss. Vi hade den taktiken i första också. Vi vet hur lagen spelar i den här serien. Det är mycket långbollar.

Det blev ödesdigert. I slutminuterna kom kvitteringen efter en stark press mot Komarkens straffområde.

– På deras planhalva ska vi låta dem rulla bollen, när de kommer över på vår planhalva ska vi vara mer aggressiva – men blir för passiva. Det är därför som vi släpper målet. Vi slarvar bort tre poäng. Varenda gång. Vi släpper in för mycket mål. Vi kan inte hålla tätt, det är omöjligt. Jag vet inte vad vi gör för fel. Tycker ändå vi krigar på bra och är nära att få med oss tre poäng, säger en besviken Carl Gustafsson.

Han tänker på Komarkens jättechans i slutsekunderna, där Nol-målvakten Jens Skånberg fick sträcka ut sig rejält för att rädda sitt lag. På följande hörnan hade Carl Gustafsson en farlig nick utanför.

– Vi slarvar mycket i uppspelsfasen, med för korta passningar och gör inte riktigt det vi lovade att vi skulle göra, säger Anders Thornberg, Komarkens tränare, i sin analys..

FCK saknade flera tunga spelare, som Mattias Thornberg, Dan Hassan och Fernando Echenique Ferrari.

– De som spelar krigar bra, menar Carl Gustafsson.

– Vi ska inte prata om de vi saknar, utan om de killarna som är här idag. Starkt av de som kommer in. Goran Shvan är dominant i kampspelet. Sedan orkade han inte. Vinner mycket boll, men har lite jobbigt när han ska spela den. I det stora hela gör han en fantastiskt bra match, tycker Anders Thornberg.

Niklas Ohlson

0303–20 68 22

FC Komarken – Nols IK 2–2 (1-1)

Fotboll Division 4A Göteborg herr

Mål: Adam Slim, Carl Gustafsson.

Bra: Goran Shvan och Carl Gustafsson med hårt jobb åt bägge håll. Jafet Menghestab offensivlusta borde ha gett ett eller fler mål.