Skämtade om bomb på Kastrup – greps

En svensk landslagstränare med bakgrund i Kungälvs idrottsliv greps på fredagen på Kastrup. Detta efter att han sagt att han hade en bomb i sin väska, vilket flera medier rapporterat om. Terminalen fick utrymmas.

ANNONS
|

Vid lunchtiden på fredagen fick en del av Köpenhamns flygplats utrymmas efter att en svensk ledare på landslagsnivå vid säkerhetskontrollen surnat till och sagt att han hade en bomb i sin väska, något Sportbladet först rapporterade.

Detta ledde till att terminal 2 fick utrymmas och danska bombskyddet kallades till platsen. Efteråt ska landslagsledaren, som vid tillfället var på väg till ett mästerskap, förklarat att det hela rörde sig om ett skämt.

Den gripne ledaren har också en bakgrund inom Kungälvs idrottsliv.

Avstängd från verksamheten

Det aktuella förbundet hade på fredagseftermiddagen ännu inte kommit i kontakt med ledaren.

– Vi har valt att stänga av personen från vår verksamhet. För det är varken ett okej beteende som privatperson eller som en företrädare för vårt förbund. Nu är det ett polisiärt ärende, säger en talesperson för förbundet till GP.

ANNONS

Det är oklart om ledaren kommer få jobba kvar, uppger talespersonen, men han är avstängd tillsvidare.

– Vi vill ha den dialogen först men just nu är han avstängd från vår verksamhet, säger talespersonen till GP.

”Vill vänta på den polisiära utredningen”

Ordföranden för den västsvenska förening där mannen också är verksam säger till GP:

– Personen var inte där i vårt uppdrag och jag vill vänta på den polisiära utredningen innan jag uttalar mig mer. Det jag kan säga är att alla gör fel och att det här verkar vara ett väldigt dumt fel på helt fel ställe. Jag kan inte se att personen har förändrats på grund av det här, men vi får avvakta vad den polisiära rapporten säger.

KP har sökt ledaren.

LÄS MER:Pentjack Silat – kampsporten som sätter hjärnan i snurr

LÄS MER:Seglingen är fortfarande ett äventyr för Martin Strömberg

ANNONS