Sarah Edsberger: ”Sådana katastroftankar har jag”

1 Hur känns kroppen?

– Jag har varit sliten hela säsongen och har varit sjuk enhel del, förkyld, haft feber och influensa, så jag har vilat mycket. Mentalt är jag jättenervös inför varvet. Jag ska starta i första startledet med eliten. Det är roligt men nervöst.

2 Har du tränat på något nytt sätt inför årets lopp?

– Det här året är det första gången som jag kör 100 procent löpning, ingen karate utan bara löpning och styrketräning sex dagar i veckan. Jag har gjort några bra lopp i år. I år laddar jag upp med vila två dagar före loppet, det känns jätteovant. På fredag joggar jag fem kilometer.

3 Kommer det gå bättre eller sämre än förra året?

– Förra året avstod jag. 2015 sprang jag på 1,35 så jag hoppas slå det. Jag vill så klart bli bättre och bättre. Det är första året som jag springer för Kongahälla AIK och det känns jätteroligt, jag har fått ett väldigt bra stöd från dem. Mitt mål har varit att bli uttagen till SM och det har jag, det är så coolt. Så SM avgörs i samband med Göteborgsvarvet på distansen halv maraton (21097,5 meter).

4 Vad får inte hända på lördag morgon?

– Att jag är sjuk, att jag missar min start – sådana katastroftankar har jag. Jag går upp klockan sju på morgonen för att hinna äta två gånger.

5 Vilken del av loppet är roligast?

– I början är det väldigt nervöst och jag måste ha koll på ben och tankar. Så sista milen, hoppas att jag orkar och har krafter kvar. För mig är det ett långt lopp.

6 Vad unnar du dig på lördag kväll?

– Jag ska äta pizza, ta det lugnt och dricka vatten.

Charlotte Gad

Läs också:

Patrik Brants: ”Jag får inte vakna upp med ett kylskåp i halsen”

Peter Olsson: ”Jag springer med barnvagnen”

Fakta

Namn: Sarah Edsberger.

Ålder: 28 år.

Bor: Ytterby.

Familj: Man och barn.

Antal Göteborgsvarv: Fjärde varvet i år.

Bästa tiden: 1,35 år 2015.