Romelanda UF utmanar till löpduell

Romelanda UF P05-lag släpper bollkontrollen för ett tag och satsar på löpsteget.

Åtta grabbar ska bilda ett eget lag för att springa Trekungaloppet nästa helg.

RUF-pojkar utmanar till löpduell

I året upplaga av Trekungaloppet finns möjligheten att ställa upp som ett lag. Bland Romelanda UF:s tolvåringar löper åtta spelare 3,3 kilometer genom Kungälv.

– Jag var med förra året i Trekungaloppet och tyckte att det skulle vara om hela laget kunde vara med. Och att vi utmanade andra klubbar, säger Trond Forssten, som även är friidrottare jämte fotbollen.

Så nu kastar Romelanda ut utmaningen till sina konkurrenter i Kongahälla, Kode, Ytterby, Hermansby och Hålta: samla ihop ett gäng och tävla mot oss i Trekungaloppet. Målet är redan uppsatt på Romevi.

– En del kanske bara vill ta sig i mål. Jag vill vinna. Jag tror att det blir kul, säger Rasmus Cassanelli.

– Jag tror alla vill vinna. Och varför springa om man inte tycker det är kul, menar Jonathan Börjesson.

Rasmus Cassanelli, Trond Forssten, Jonathan Börjesson, Linus Hoppe, Hampus Hoppe, Tim Karlsson, Daniel Angantyr och Hugo Andersson är gänget som ska springa. Flera av dem har tävlat i lopp innan, så viss rutin finns i teamet.

Vad betyder det för laget?

– Jag tycker att det är en bra idé. Spelarna får väldigt bra träning och det är kul att de gör något ihop, säger tränaren Thomas Karlsson.

Är ni ett löpstarkt lag?

– Jag tycker att vi har jättebra kondition, säger Rasmus Cassanelli.

– VI springer mycket på träningarna som uppvärmning. Vissa spelare springer också själva hemma, för att orka, berättar Hampus Hoppe.

– Vi kör löpning med boll. I måndags började vi också med fyspass, säger Thomas Karlsson.

Det går ganska bra på fotbollsplanen också. I Ytterby cup var de obesegrade, likaså i futsal-serien inomhus under vintern. Stommen av laget är födda 2005, men några killar kommer från det upplösta P04-laget. Nästa säsong blir det seriespel mot lag födda -04. Men det kan också bli fler löparlopp.

– Jag hoppas att vi kan göra det igen någon gång, säger Tim Karlsson, som gärna ser att Trekungaloppet blir till en grej som lockar andra att haka på.

Niklas Ohlson

Trekungaloppet

Trekungaloppet avgörs 2 september med start på Kongevi, med distanserna 2,2, 3,3, 5 och 10 kilometer.

De tre längsta sträckorna har lagtävling, där varje lag måste innehålla minst fyra deltagare.

Relaterade artiklar
Fler artiklar