Annie Nyman

Rodde hem en andraplats i JVM

Annie Nyman från Kungälvs roddklubb tog en andraplats i D-finalen under junior-VM i Litauen efter en sekundkamp. Nu har hon siktet inställt på fler mästerskap.

Det blev till slut en andraplats i D-finalen i junior-VM i Trakai, Litauen för Annie Nyman från Kungälvs Roddklubb. Hon var den yngsta tävlande i distansen 2 000 meter dubbel tillsammans med Elin Lindroth.

En fjärdedel in i loppet låg Annie och Elin på en femteplats men lyckades jobba sig uppåt i fältet. De sista hundra meterna blev en riktig fajt mellan Sverige och Vitryssland. När de passerade mållinjen skilde det bara ett par sekunder upp till Vitryssland när Annie Nyman gick i mål på 7:35,56.

– I början kändes det surt. Men nu efteråt känner jag mig väldigt nöjd med min insats, säger Annie Nyman.

Totalt placerade sig Annie och Sverige före åtta andra nationer och hamnade på en 20:e plats. Bästa Svenska insats stod Alice Ekros från Jönköping för som kom femma i A-finalen och visade att en liten roddnation som Sverige kan hävda sig i internationella sammanhang. Mästerskapet var Annie Nymans första och hon hade inga förväntningar på VM-tävlingen utan var i Litauen för att känna på en större tävling.

– Det var väldigt lärorikt och det märks att man verkligen får kämpa för att nå långt inom sin idrott, säger hon.

Nu är målet inställt på SM i Jönköping om några veckor och nästa år är det junior-VM i Tjeckien. Årets VM-upplevelse har fått Annie Nyman att ställa in siktet.

– Jag satsar på att få vara med i mästerskapen men det är många duktiga som tävlar om platserna. Jag måste träna hårt för att hålla måttet, säger hon.

Anton Wiklundredaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar