Robert voltade och vann

tv+text

Han kraschade – och vann.

Robert Johansson fick en dramatisk avslutning årets rallysäsong.


Här är Robert Johanssons videoblogg. (Kraschen sker efter 5:28).

Kungälvs-föraren Robert Johansson och kartläsaren Kim Pettersson har haft en bra säsong igen. Den sista deltävlingen i Mega rally cup, rallyserien för de bästa västsvenska förarna, kördes i Vara och inför den låg han i ledningen i den högsta klassen A-förare.

– Den avslutande tävlingen blev dramatisk. På en av sträckorna kom vi lite snett över ett krön – i 100 kilometer i timmen. Där svängde vägen, men det gjorde inte jag. Jag försökte, men bilen rullade ut i en kohage i 100 kilometer i timmen och voltade runt. Jag låg i ledningen, men tänjde på gränserna. Framrutan gick sönder och det flög in flera kilo jord. Allt gick fort. Första tanken var att jag ville köra vidare, men bilen gick inte att köra, berättar Robert Johansson.

Han fick bryta och kunde tacka sin lyckliga stjärna att allt gick bra – och att han kört så under resten av året.


– Vi klarade av att vinna hela cupen för A-förare. Otroligt roligt, även om det lade lite sordin på allt med att vi kraschade. Det gick bra och vi fick inga kroppsliga skador. Bilen var däremot värre tilltygad. Min teamchef och mekaniker, pappa Leif Johansson, gjorde en heroisk insats. Nu är bilen hel igen.

Robert Johansson satt bakom ratten redan dagen efter, i Vedumsmästerskapet.

– Det var skönt att sitta i bilen igen så pass snabbt efter kraschen och att det inte satte sig psykiskt. Jag kunde sätta i gång och köra hårt igen.

Hur ser du på säsongen som helhet?

– Överlag har det varit jätteroligt. Det har varit en maxad säsong på olika sätt. Nu blickar vi framåt mot 2018. Vi har ingen spikad plan, det är beroende av budget, men vill vara med och konkurrera i de lite högre cuperna. Min filmblogg (senaste klippet med kraschen i kohagen har över 8 000 visningar) kan ta med sig lite sponsorer och att det ger ett intresse vi kan bygga på.

Niklas Ohlson

0303–20 68 22