Peter Olsson springer Göteborgsvarvet. Arkivbild: Niklas Ohlson

Peter Olsson: ”Jag springer med barnvagnen”

1 Hur känns kroppen?

– Jag sprang ett terränglopp för två helger sedan. Jag är lite seg efter det men tror att jag hämtat mig, så jag mår bra.

2 Har du tränat på något nytt sätt inför årets lopp?

– I stort sätt har jag tränat som vanligt. Vi är en träningsgrupp som tränar tre dagar i veckan. Jag är pappaledig så jag springer med barnvagnen, det har blivit ett bonuspass.

3 Kommer det gå bättre eller sämre än förra året?

– Jag har haft samma tid de sista åren. Sedan beror det på vädret. Just nu utlovas det allt från regn till 25 grader varmt. Men det brukar vara fint väder på Göteborgsvarvet och Kungälvscruisingen. Man är inte van vid värmen och det är lätt att gå ut för hårt. Så det gäller att springa taktiskt.

4 Vad får inte hända på lördag morgon?

– Jag brukar alltid ta på mig löparkläderna på förmiddagen så att jag vet att allt fungerar. Värst är om man får ont och inte känner sig bra.

5 Vilken del av loppet är roligast?

– Början, för då är man pigg vid starten och runt Majorna. Man vet att det är jobbigt över broarna. Hisingen är seg och halvtråkig, då är man trött och sedan är det en strid att komma in i mål, och så tänker man att nästa år ska man träna mer.

6 Vad unnar du dig på lördag kväll?

– Att kolla på cruisingen och en påse med smågodis. Vi ska också ta hand om Lilla Varvet och Minivarvet på söndag där vår klubb, KAIK, har med många barn som deltar, så för oss är det inte riktigt över.

Charlotte Gad

Läs också:

Patrik Brants: ”Jag får inte vakna upp med ett kylskåp i halsen”

Sarah Edsberger: ”Sådana katastroftankar har jag”

Fakta

Namn: Peter Olsson.

Ålder: 46 år.

Bor: Kastellgården.

Familj: Fru och barn.

Antal Göteborgsvarv: 12-13 gånger.

Bästa tiden: 1,31, har haft det i tre år.

Relaterade artiklar
Fler artiklar