Marstrands swimrun 2016. Foto: Arkiv/Linus Olsson

Marstrand Swimrun – större än någonsin

På lördag kommer dubbelt så många tävlande ställa upp under årets Marstrand swimrun. Med en spektakulär start från färjan och kamp genom nålsögat hoppas arrangörerna att locka storpublik.

Lördagen den tolfte augusti kommer 200 tävlande springa och simma runt Marstrand och Klåverön i årets upplaga av Marstrand Swimrun. Tävlingen hålls för tredje året i rad och har denna gång ökat antalet deltagare med ett hundratal.

– Man kan säga att hela eventet är dubbelt så stort som förra året. Vi har dubblat både antalet deltagare och funktionärer. Det är mycket säkerhetsfrågor att tänka på, säger tävlingsledare Peter Ahlberg som har fullt upp med att organisera inför tävlingen.

Nybörjare och proffs

Under tävlingsdagen kommer det vara en kortare tävling på cirka 6 kilometer anpassat för nybörjare och motionärer. Det stora loppet på närmare 23 kilometer börjar klockan tolv där mer erfarna tävlande startar.

En av dem är Mirella Carlsson som kommer ställa upp i den mixade klassen tillsammans med lagkamraten Joey Schultz. Förra året kom hon på en andraplats. Denna gång satsar hon på vinst, även om hon tror att det kan bli svårt.

– Det är en väldigt tuff konkurrens i år med bland annat världsmästaren, säger Mirella Carlsson.

Start från färjan

På lördag kommer hon få starta genom att hoppa i vattnet från färjan. En spektakulär start som Mirella Carlsson tror kommer locka publik till tävlingen.

– Det är en rolig grej. Det är kul när arrangörerna hittar på lite annorlunda lösningar, säger hon.

Ön spelar en roll

Förra året gick inte riktigt som tänkt för arrangörerna. Då blåste det så mycket att man fick korta banan betydligt och istället springa varv runt Marstrandsön. I år kommer loppet förhoppningsvis gå som tänkt. Själva ön kommer spela en större roll och loppet kommer gå från bland annat genom nålsögat och Carlstens fästning.

– Vi vill marknadsföra det som finns på Marstrand genom att lägga banan genom kända punkter. Ön är lite mer involverad i loppen i år, säger Peter Ahlberg.

Anton Wiklundredaktion@kungalvsposten.se

Fakta

Marstrand Swimrun

När: Lördag 12 augusti

Vad: Tävling med kombinerad löpning och simning

Tävlingar: Sprint 3.0 på 23 kilometer och Easy sprint på cirka 6 kilometer

Relaterade artiklar
Fler artiklar