Marstrand ny serieledare efter seger mot Gamlestaden

Marstrand slog Gamlestaden borta med 4–3 (3–1) och är ny serieledare i division 6 Göteborg A herr i fotboll efter nio spelade matcher, två poäng före Gamlestaden.

|
Gamlestadens FF förlorade mot Marstrands BK

– En välförtjänt vinst som tar oss till förstaplatsen. Vi visar bra kombinationsspel och en stark vilja, dessutom några läckra mål, kommenterade Marstrands mittback Olle Tilgman.

Ebubekir Tünay stod för Marstrands avgörande mål efter 88 minuter.

Gamlestaden är ny tvåa i tabellen.

Gästerna Marstrand fick en bra start på matchen. Ebubekir Tünay slog till, redan i åttonde minuten.

Gamlestaden kvitterade till 1–1 i 24:e minuten, när Fenan Zemui slog till.

Marstrand tog ledningen på nytt i 33:e minuten, när Oscar Granath hittade rätt.

Marstrand ökade ledningen till 1–3 i 35:e minuten, på nytt genom Oscar Granath. Henrik Sellgren reducerade för Gamlestaden i 77:e minuten.

I den 79:e minuten fick Marstrands Mathias Davidsson rött kort, och fick spela med en man mindre sista elva minuterna.

Marstrand åkte på en utvisning I den 79:e minuten när Mathias Davidsson fick lämna planen.

Andreas Källman kvitterade för Gamlestaden med knappa kvarten kvar.

Det matchavgörande målet kom i slutminuterna, med två minuter kvar att spela, när Ebubekir Tünay ännu en gång slog till och gjorde 3–4 för Marstrand.

Det här var Marstrands tredje uddamålsseger.

I nästa omgång har Marstrand Göteborg City hemma på Ytterns IP, söndag 18 juni 15.00.