”Märktes på spelarna att de hade längtat”

Premiären är avklarad för Kongahälla. Det krävdes ett klassmål för plocka hem första trean.

I den 76:e minuten drog Jonathan Hartwig till på halvvolley. Ett snyggt fotbollsmål som gav Kongahälla 3 poäng i bortamatchen mot Råslätt. En seger med mersmak.

– Vi gjorde en felfri insats i 90 minuter och hade bud på fler mål. Jag var aldrig orolig, säger coach Mikael Martinsson efter sin första seriematch med nya laget.

Så var det äntligen igång. Livets längsta försäsong för de flesta spelarna var över och klockan 14.00 på söndagen kickade Kongahällas spelare igång säsongen på riktigt i bortamatchen mot Råslätt.

På en bra plan i strålande solsken mötte IKK ett Råslätt som spelade bra, med en variation mellan kortpassningsspel och längre raka bollar. Men ett disciplinerat Kongahälla höll tätt till pausvilan och hade även chanser själva att sätta ettan.

– Råslätt var bra och jag tror att de kommer ta många poäng i årets serie. Vi hade lite problem på högerkanten men hela laget visade en bra inställning och det märktes på spelarna att de hade längtat efter det här, säger tränare Mikael Martinsson.

31 minuter in i den andra halvleken kom målet som skulle innebära att Kongahälla och Jonathan Hartwig skulle åka hem med 3 poäng till Kungälv. Nyförvärvet från Kode hade några halvchanser i matchen men i den 76:e minuten gjorde han inget misstag.

– Det kom ett inlägg från Florian Brahimi som Iset (Thoma Hajrizaj) hoppar upp och vinner på huvudet. Bollen kommer till mig och jag sätter den på halvvolley. Ett fint fotbollsmål faktiskt, säger Jonathan Hartwig.

Är du nöjd med din och lagets insats idag?

– Det var jobbigt att spela i denna värmen och det blir en stor skillnad mot de internmatcher vi spelat. Vi var riktigt taggade idag, låg rätt, hade kontroll över matchen och vann rättvist.

Ledningen stod sig matchen ut och Kongahälla försvarade sig bra i premiären. En premiärseger som coach Mikael Martinsson inte bad om ursäkt för.

– Jag tycker att vi förtjänade 3 poäng. Vi har en bra sammanhållning i laget och gör ett bra jobb för varandra. Vi skapar flera chanser och kunde vunnit med flera bollar. Vi kom till spel med mycket energi och det är härligt att det äntligen är igång, avslutar Martinsson.

Simon Norberg

simon.Norberg@otv.se

Fotboll

Division 3 mellersta Götaland herr

Råslätts SK-IK Kongahälla 0–1 (0–0)

Målskytt IKK: Jonathan Hartwig

Bäst i IKK: Ludvig Holgersson, Florian Brahimi