Kungälvs kapten Mikael Lindberg och IFK fick en pinne med sig från Västanfors IP. ARKIVFOTO: MICHAEL ERICHSEN

Lycko(slut)minuter räddade IFK-poäng

IFK Kungälv har fyra raka matcher utan förlust.

På lördagens resa till Västmanland blev det en poäng mot Västanfors.

IFK Kungälv fick en bra start på Västanfors IP. Det tog bara tre minuter, så satte IFK Kungälvs veteran och playmaker Mikael Lindberg bollen i mål med ett skott utifrån. Efter en kvart så utjämnade hemmalaget på hörna. Sedan hände inte så mycket mer i första halvlek än två utvisningar, en till vardera laget. 1–1 stod sig i paus.

– Vi tillåter motståndaren att hålla i bollen. Västanfors spelar anfallsinriktat bandy, medan vi får värdera lägena, säger IFK-tränaren Anders Liw.

Drygt tolv minuter in i andra halvlek hade Västanfors vänt matchen. IFK Kungälv hade Andreas Berggren på utvisningsbänken vid målet.

IFK Kungälv tog en time out med knappa kvarten kvar. Tiden tickade i väg. Skulle det bli en sur förlust igen? Nej. Mikael Lindberg hittade skyttekungen Lukas Persson – vilka annars? – med en hörnvariant och i 87:e minuten kom en skön kvittering för IFK.

– Man får var glad för en poäng, även om vi hade jättebra lägen som vi borde ha tagit vara på. Vi var inte riktigt heta framför mål. Det var två jämna lag. Men med tanke på att vi hade underläge nästan hela andra halvlek så var det särskilt skönt när kvitteringen kom, tycker Anders Liw.

På söndag är det ny match – borta mot Ljusdal.

Niklas Ohlson

Västanfors IF – IFK Kungälv 2–2 (1–1)

Bandyallsvenskan herr

Mål: Mikael Lindberg, Lukas Persson.

Bra: Mikael Lindberg gjorde ett jättejobb, Likaså Hampus Kärnman. Kalle Öberg och Robert Thelin kämpade och slet defensivt och var även bra framåt.

Relaterade artiklar
Fler artiklar