Arkivfoto: Niklas Ohlson

Lindh missar VM – skadad

Dagen före starten kom beskedet – det blir inget VM för Lovisa Lindh. Ytterbylöparen som haft en fantastisk säsong skadade sig på lägret inför mästerskapet.

Lovisa Lindh har haft en fantastisk säsong och nådde ett av sina stora mål i juli när hon satte nytt svenskt rekord på 800 meter. I kväll, torsdag, skulle hon stått på startlinjen i VM i London. Men så blir det inte. En tydligt besviken Lovisa Lindh var istället tvungen att dra sig ur mästerskapet på grund av skadeproblem.

– Det är en stressreaktion på mellanfotsbenet och jag förstod i går när jag försökte springa att det inte skulle gå, sa Lovisa Lindh till TV4 på onsdagskvällen.

Det var under ett träningspass för två veckor sedan som skadan uppstod och på sitt Instagramkonto uttrycker Lindh besvikelsen.

”Jag är i mitt livs form men jag kan inte springa. VM var ett av mina största mål med sommaren, så just nu är det otroligt tufft.”

Samtidigt som hon också skriver att hon kämpar vidare.

”Och viktigast av allt; jag kommer tillbaka! Ni är alltid så underbara när det går bra, men nu behövs ert stöd som allra mest.”, skriver Lindh på Instagram.

Kajsa Lind

redaktion@kungalvsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar