Lias Andersson stannar i HV71

Under fredagen stod det klart att Lias Andersson förlänger med HV71. KIK-produkten kommer lånas ut till Jönköpingsklubben hela nästa säsong.

– Jag hittade det spelet jag vill spela, säger 21-åringen.

Forwarden från Ytterby är fortfarande kontrakterad av New York Rangers i NHL, men kommer lånas ut till HV71 under kommande säsong.

– Jag vill tacka Rangers för att de förstår min situation och min önskan om att spela i HV71. Jag hittade tillbaka till det spelet jag vill spela i slutet av förra säsongen och ser fram emot en fortsättning i HV71. Under åren i HV71 och Jönköping har jag skaffat mig många bra minnen och positiva känslor som jag ska bygga vidare på när vi återsamlas i slutet av juli, säger Lias Andersson i ett pressmeddelande.

Visade sina kvalitéer

Lias anslöt till Jönköpingsklubben i mitten av förra säsongen efter en tuff tid i New York. Under de femton matcher han hann spela i SHL innan coronapandemin tvingade serien till tidigt avslut hann han med 12 poäng (sju mål fem assist).

– Han visade direkt när han kom till oss vilka kvaliteter han har. Både med sitt hockeykunnande, men också med sin inställning som smittar av sig på hela laget. Vi har sedan förra säsongen tog slut haft en bra dialog med New York Rangers, Lias och hans agent om en fortsättning hos oss och vi är naturligtvis väldigt glada nu när det är klart, säger Johan Hult, sportchef i HV71 i ett pressmeddelande.

Oskar Avedal

oskar.avedal@otv.se