Lukas Persson gjorde två av IFK Kungälvs fyra mål i samband med helgens två bortamatcher i Dalarna mot Falu BS respektive Peace/Love City. ARKIVFOTO: MICHAEL ERICHSEN

Långhelg i Dalarna i moll

Bortaförlusten i lördags för IFK Kungälv mot Falu BS med 1-8 följdes under söndagen upp av ännu en förlust efter 3-4 mot Peace/Love City i Borlänge.

Långhelgen i Dalarna för IFK Kungälv fördelades som bekant på två ronder där den första på ett vintrigt och snöigt Lugnet i Falun i lördags eftermiddag slutade med förlust 1-8 mot Falu BS.

Efter hotellövernattning reste IFK Kungälv liksom supportrarna i Skarpa Gubbar under söndagsförmiddagen vidare till Borlänge för att på Tunets IP möta Peace/Love City inför 139 vittnen.

Lördagens förste och ende målskytt för Kungälv – Lukas Persson – gav sitt lag ledningen med 1-0 i den tolfte minuten framspelad av Joel Emanuelsson.

Peace/Love City kvitterade på frislag mindre än 90 sekunder senare och tog också ledningen i den 20:e minuten. Markus Martinsson kunde replikera för IFK till 2-2 i den 22:a minuten.

Dock var det hemmalaget som kunde gå till pausvila med ledning 3-2 när Marc Samuelsson målade med drygt fem minuter kvar att spela.

Kvitterade i andra

I den andra halvleken var det Kungälv som öppnade målskyttet till 3-3 i den 54:e minuten genom Erik Olsson efter passning från Kalle Öberg. Målet föregicks av ett frislag.

Peace/Love Citys Marc Samuelsson hade en synnerligen glad eftermiddag och blev i den 73:e minuten tremålsskytt när han gjorde 4-3 vilket också blev slutresultatet.

I den officiella matchstatistiken framgick det att det var en ganska jämn match sett till antalet avslut och hörnslag.

– Och det var också en spelmässigt ganska jämn match mellan två lag med lite taskigt självförtroende och i poängbehov, sa Anders Liw, tränare i IFK Kungälv, efter matchen.

– Det var två lag som spelade ganska likt varandra det vill säga rakt och inte hålla så mycket boll. Matchen präglades av ett ganska frejdigt spel – ibland kanske lite för frejdigt.

Omdiskuterad straffsituation

Omdiskuterat i efterhand blev en situation i början av andra halvlek vid ställningen 3-2. Lukas Persson försökte ta sig förbi och tvingades avsluta med en hand och arm eftersom den andra var upphakad.

– Vi tyckte det var straff men domaren bedömde det som en 50-50-situation, sa Liw.

Om IFK Kungälv förlorade helgens matcher på isen, så vann supportrarna i Skarpa Gubbar läktarslaget gånger två. Fansen både hördes och syntes på de två matcharenorna i Falun respektive Borlänge.

– De vann överlägset, menade Liw.

Tony Balogh

0303 72 82 24

tony.balogh@otv.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar