Kyligt KHK stekhett i SHE

Kungälvs HK visar att man är att räkna med i SHE. KHK-tjejerna tog andra raka bortasegern – mot Kristianstad med 29–21.

– Vi får en jättebra start. Tror vi har 7–2 (efter drygt sju minuter och 9–2 efter 13, reds. anm.). Vi får i gång anfallsspelet och rullar på bra, med tryck på bollen. Bra fart och passningsspel – och vi tar rätt lägen, säger lagkaptenen Elin Sige i Kungälvs HK.

Målvakten Sofie Börjesson, utsedd till månadens spelare i september, stod i vägen för mycket.

– Vi står rätt bakåt i hela första halvlek och har åtta bollar upp, säger Elin Sige.

Det skilde också åtta mål när slutsignalen gick.

– Vi håller undan hela matchen. Det handlade om att stänga matchen och det gjorde vi. Vi höll oss kyliga. Annars är det lätt att man går in i andra halvlek och slappnar av.

I sådana falla är försprånget lätt försvunnet.

Nu har Kungälvs HK vunnit bägge bortamatcherna mot Önnered och Kristianstad, medan man tog stryk inför storpubliken i hemmapremiären mot Lugi.

– Jätteviktigt med en bra start och att vi kan spela i den här serien. Både Önnered och Kristianstad är två lag som gick till slutspel förra säsongen och är tippade mycket högre än oss.

Som försvarsgeneral fick Elin Sige ta striden med Kristianstads vassaste vapen, tiomålsskytten Sarah Carlström.

– Hon var jätteduktig, både med skott och tekniskt.

Men om Kristianstad hängde upp mycket av sitt spel på en spelare, spred Kungälv ut kvalitén på hela laget.

– Alla gör det bra. Båda kanterna sätter sina lägen. Vi sätter straffarna, Wilma (Pettersson) var jätteduktig. Rebecka Karlsson bidrog både med mål och framspelningar. Julia Walstern fick igång sitt skytte. Linjespelarna … det är många som gör en bra match. Det är flera som är ett hot och det gör det svårare för motståndaren, menar Elin Sige.

Hur var stämningen efteråt?

– Jätteglad. Vi gjorde en bra match, framför allt i sättet vi genomförde den på, även om det är saker som kan bli bättre och som vi måste finslipa.

Niklas Ohlson

0303–20 68 22

niklas.ohlson@kungalvsposten.se

Kristianstads HK – Kungälvs HK 21–29 (9–17)

Handboll SHE dam

Mål: Wilma Pettersson 5, Rebecka Karlsson 4, Linnea Rundberg 4, Amanda Borgström 4, Julia Walstern 3, Elin Sige 2, Amanda Sjöstrand Hallman 2, Clara Lerby 2, Emilia Lindmark, Victoria Strålman, Josefin Strömblad.

Bra: Hela laget.

Övrigt: KHK fick en minuts inslag i Sportnytt där de dessutom kallades för Göteborgslag.