Kungälvs IK blir kvar i hockeytvåan

Det blir inget kvalspel mellan lag i de lägre regionala serierna och de högre förbundsserierna. Därför blir Kungälvs IK kvar i hockeytvåan.

När hockeytvåan södra A stoppades den 28 oktober var KIK på uppgång och hade nått en tredjeplats i tabellen. Därefter har ingen match spelats eller gemensamma träningar genomförts på grund av de coronarestriktioner som då infördes. Däremot har de förbundsserierna, där yrkesutövande spelar, fortsatt.

Mot den bakgrunden meddelade Svenska hockeyförbundet under fredagen att alla kval mellan lag i förbundsserier och regionala serier, bland annat hockeyettan och tvåan för herrar, ställs in. För Kungälvs del betyder det att eventuellt spel i hockeyettan nästa säsong är uteslutet.

– Givetvis var dagens styrelsebeslut tråkigt för oss att fatta, men givet läget och förutsättningarna är det tyvärr nödvändigt. Vi hoppas innerligt att den breda ishockey som nu står stilla snart kan återkomma till träning och matchspel, säger Anders Larsson, ordförande på Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Skäl som anges är dels att lagen i de lägre serierna inte fått spela och träna under lång tid samt ”osäkerhet som föreligger gällande matchspel efter den 24:e januari”, det datum som regeringen rekommenderade att landets kommunala ishallar skulle hållas stängda.

Vidare skriver förbundet: ”de serier som berörs av Regeringens rekommendation har inte hunnit genomföra tillräckligt många matcher för att säkerställa någon sportslig rättvisa och att under rådande förutsättningar kora seriesegrare och fastställa en ranking av lag är inte möjligt på den tid som återstår av säsongen i det fall något seriespel kan återupptas under våren över huvud taget”.

Martin Björklund

martin.bjorklund@kungsbackaposten.se