Kungälv tog viktigt kliv mot Alltvåan

Andra segern inom loppet av tre dagar. Nu är Kungälvs IK på fjärdeplatsen som ger en biljett till Alltvåan. – Oerhört viktigt, säger Mikael Ekendahl.

Kungälvs IK vann onsdagens viktiga division 2-möte hemma inför 217 betalande åskådare i Oasen med 4–3 (3–0, 1–3, 0-0).

Plötsligt känns svackan under fyra raka förlustmatcher långt borta och plötsligt är Kungälv ovanför det där strecket som ger spel i Alltvåan efter jul.

Men det är många lag som slåss om platsen. Det skiljer en enda poäng mellan tabellfyran Kungälv och niondeplacerade Trollhättan.

– Vi tar verkligen en match i taget, eller egentligen fokuserar vi på varje byte, säger Mikael Ekendahl.

Det blev till slut en riktig rysare i Oasen. Efter en period talade allt för en hemmaseger. Kungälv gasade på ordentligt och inledde rörligt och aggressivt. Det gav utdelning. Sebastian Marcusson gjorde 1–0 efter att hemmalaget skapat ett långvarigt tryck framför Mölndalskassen. David Björndahl ökade på till 2–0 efter ett friläge och Linus Jonasson tog köksvägen för att göra 3–0.

– Kungälv gör en riktigt bra första period, sa Mölndalstränaren Anders Brodén imponerat.

Men gästerna kom tillbaka med en stark öppning av mittenakten. På en dryg minuter slog Mölndal till två gånger – och plötsligt stod det 3–2 på resultattavlan.

Det var då, när matchen stod och vägde som Mikael Ekendahl klev fram och gjorde 4–2. 24-åringen, som fått sin hockeyfostran just i Mölndal, gjorde inte bara sitt första mål för vintern.

– Det var verkligen på tiden, säger han.

Hur uppfattade du målet?

– Någon fick på ett bra från blå som tar på mig så jag drog in den och pucken tog på en back och gick in i mål. Det var riktigt skönt och kom verkligen i rätt läge.

Mölndal reducerade visserligen till 3–4 – men kom aldrig närmare.

LARS ARONSSON