KS bandy starkast efter paus

KS bandy tog andra raka segern i allsvenskan. Efter en stark andra halvlek. – Vi lyfte oss lite grann då, säger lagledaren Camilla Ejderfalk.

I seriepremiären blev det storseger mot Västerstrand med 11–1.

Mot Mölndal bandy i Ale arena kom andra raka segern, 4–1 (1–1).

Men gästerna hängde ändå med länge i den sena kvällsmatchen i Ale Arena som var slut först närmare 22.30 på kvällen. Moa Friman gav visserligen KS bandy ledningen med 1–0 efter tio minuter. Men Mölndal kvitterade innan halvtidsvilan var över och dessutom storspelade målvakten Ellen Ahrnberg mellan stolparna.

I den andra halvleken ökade KS bandy trycket. Först gjorde Emma Kronberg 2–1, därefter slog Moa Friman till för andra gången under kvällen innan Kronberg fastställde slutresultatet till 4–1.

– Det var inget vidare spel av oss i början av matchen, men vi lyfte oss lite grann och gjorde det bra tio minuter in på den andra halvleken och framåt, säger Ejderfalk.

Till helgen väntar två nya matcher för KS bandy. Först på lördag mot Västerås i Ale arena och dagen efter mot SKirå på Skarpe Nord.

– Västerås har ett rätt ungt och bra lag vadw vi vet så det kan nog bli en jämn match. Skarpe på söndag blir ju andra förutsättningar för oss som är vana att träna på väldigt bra is inne i Ale arena.

Två inledande segrar till trots har Camilla Ejderfalk svårt att veta hur långt laget kommer att räcka:

– Det är jättesvårt att veta hur vi står. Men vi har en väldigt bra skridskoåkning i laget när ni är alla friska och en bra blandning åldersmässigt.

LARS ARONSSON