Korsbandet av – Wall opereras

Det var dubbel olycka för Kungälvs bästa handbollsspelare.

Marie Wall fick se sitt H65 Höör tappa SM-guldet i slutsekunderna – och samtidigt vara knäskadad och inte kunna vara med.

Det har gått några dagar efter H65 Höörs rätt snöpliga förlust i SM-finalen mot Sävehof i Scandinavium på Kristi himmelfärds dag, där Skåne-laget ledde i slutet av matchen, men tappade allt i sista anfallet.

– Det var två olika känslor. Först det med knäet. Och det kändes gott inför matchen, men när det väl kom ingång med allt, då blev det känslosamt. Och så gick det inte som man ville. Det var väldigt jobbigt. Man är vinnarskalle och vill vara med och påverka. En tung förlust, säger Marie Wall.

Hon trots motgångarna på rätt bra humör i sommarvärmen.

Hur mår knäet?

– Främre korsbandet är av och jag opereras 7 juni. I övrigt mår knäet bra, jag har inte ont och kan gå normalt. Jag är ändå förhoppningsfull om en snabb återhämtning, men får ta det vecka för vecka. Det är en isolerad skadad och inget annat har gått sönder. Det brukar ta mellan nio och tolv månader. Jag hoppas att vara med efter årsskiftet i januari, men tänker inte stressa. Då blir det bara bakslag.

Marie Wall flyttar till Köpenhamn och Frederiksberg – som både är en stadsdel och en fristående kommun mitt i centrala stan – i slutet av juni. Det är där hennes nya lag spelar sina matcher. Att ansluta till sin nya klubb korsbandsskadad är inte optimalt, men Marie Wall tar det med ro.

– Jag känner inte att jag inte ska kunna komma tillbaka på samma nivå som innan. Visst hade jag sett fram emot spel i Köpenhamn och Champions league, men får fokusera på annat. Köpenhamn hörde av sig är glada att jag ska komma, säger hon.

Blir det någon besök i Kungälv i sommar?

– Ja, kanske lite semester.

Niklas Ohlson

0303–20 68 22