Kongahällas segerrad fortsätter efter 3–1 mot Forward

Det går fortsatt bra för Kongahälla i division 2 norra Götaland herr i fotboll.

ANNONS
|
BK Forward förlorade mot IK Kongahälla
BK Forward förlorade mot IK Kongahälla

På lördagen mötte laget Forward på Trängens IP och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fyra matcher i rad. Segerresultatet mot Forward blev 3–1 (2–1).

Kongahällas tränare Patrik Persson kommenterade matchen:

– Vi möter ett lag som krigar för sin existens. Det var en mycket övertygande vinst på en lång bortaresa. Vid den här tiden av säsongen är det många lag som saknar spelare av olika orsaker. Därför känns vår trupp och bredd avgörande en dag som denna. Vi går runt på många spelare och fördelar belastningen. Det är vi övertygade om är en av orsakerna som ger oss poäng i slutet av matcher som denna. Också starkt att vi tagit full pott borta på naturgräs med denna tredje seger. Vi har lägger många löpmeter bakom oss och vi har flera poängspelare som fortsätter leverera. Vi är tar en match i taget och laddar nu om för derbyt mot Ahlafors på fredag. De har tippat sig själva som seriesegrare så vi vill upp på personbästa för att ge dem och publiken en bra fight.

ANNONS

Gästande Kongahälla startade matchen bäst och tog ledningen. Gustav Kjellström slog till på straff, redan i 19:e minuten.

Kongahälla gjorde också 0–2 i 22:a minuten, genom Rasmus Hegab.

I 36:e minuten nätade Josef Ibrahim, och reducerade åt Forward. 1–3-målet kom med två minuter kvar att spela, när Martin Cruz slog till och gjorde mål. 1–3-målet blev matchens sista.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Forward på 14:e och sista plats och Kongahälla i serieledning.

Nästa motstånd för Kongahälla är Ahlafors. Lagen möts fredag 31 maj 19.00 på Kongevi.

ANNONS