Kongahällas segerrad fortsätter efter 3–1 mot Ahlafors

Segertåget fortsätter för Kongahälla.

|
Ahlafors IF förlorade mot IK Kongahälla/Kungälvs FF

Mot Ahlafors borta på Svenska Stenhus Arena på fredagen blev det seger igen. Laget vann med 3–1 (0–1) och har nu fyra segrar i rad i division 4 Göteborg B dam i fotboll.

– Ännu en go' seger att ta med sig hem. Vi gör en bra match men Ahlafors sätter emot bra och bjuder upp till kamp. Att vi nu har fyra raka segrar känns riktigt skönt, men än återstår mycket av säsongen, tyckte Kongahällas assisterande träanre Hugo Nithander, efter matchen.

Ahlafors fick en bra start på matchen. Alva Juhlin slog till, redan i 14:e minuten. I 67:e minuten slog Alice Ottersten till, och kvitterade för Kongahälla.

Alice Ottersten, återigen, gav Kongahälla ledningen i 77:e minuten.

Ella Wallin ökade Kongahällas ledning med knappa kvarten kvar. Därmed hade Kongahälla vänt matchen. 1–3-målet blev matchens sista.

I den 89:e minuten fick Kongahälla Emilia Karlsson utvisad, och under de sista sista minuterna fick laget spela med en spelare mindre.

Ahlafors stannar därmed på tionde plats, och Kongahälla toppar fortfarande tabellen.

Nästa motstånd för Kongahälla är Älvängen. Lagen möts lördag 1 juni 16.00 på Kongevi.