Kongahälla vann efter kanonstart mot Vänersborg FK

Kongahälla startade bra i matchen mot Vänersborg FK på hemmaplan på fredagen.

ANNONS
|
IK Kongahälla vann mot Vänersborgs FK herr
IK Kongahälla vann mot Vänersborgs FK herr

Efter två minuters spel gjorde Gustav Kjellström 1–0. Till slut blev det 3–0 i matchen i division 2 norra Götaland herr i fotboll.

– Vi gör en otroligt fin insats. Grabbarna trycker gasen i botten från start. Första kvarten sköljer vi över dem och kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg. 1-0 i paus känns i underkant sett till lägena. Vänersborg ska ha en eloge för att de försökte att spela sitt eget spel och vågade sätta hög press och spela bakifrån. De är på väg in i matchen när vi gör 2-0 på en fast situation. Alla avbytare som kommer in bidrar till att ta tillbaka spelet och fylla på med energi. Vi gör välförtjänt 3-0 efter en krossboll där en avbytarna sätter punkt för matchen. Vår målvakt gör också en fantastisk match och får välförtjänst hålla nollan. Han är både bra med fötterna, i luftspelet och räddar ett par frilägen. Otroligt skönt för moralen att vi avslutar vårsäsongen men två karaktärsvinster. Nu väntar två och en halv veckas uppehåll innan vi startar igång höstsäsongen med ett träningsläger i Kungshamn, kommenterade Kongahällas tränare Patrik Persson.

ANNONS

Kongahälla började bäst och gjorde 1–0 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Gustav Kjellström till. I 67:e minuten slog Sebastian Bertilsson Fåglum till, och gjorde 2–0.

I 75:e minuten gjorde Max Seldén också 3–0.

Båda lagen har nu två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, Kongahälla med 8–9 och Vänersborg FK med 9–10 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Vänersborg FK nu ligger på åttonde plats. Kongahälla är på andra plats.

Nästa motstånd för Kongahälla är Motala. Lagen möts söndag 4 augusti 14.00 på Idrottsparken.

ANNONS