Komarken kvalar – kanske

FC Komarken förlorade hemma mot Utbynäs med 1–2, men eftersom Africa United ändå vann sin match kom hemmalaget tvåa i tabellen.

Nu får Komarken träna på till den 22 oktober innan de får reda på om det blir kvalspel eller ej. Det hänger nämligen på hur det går i kvalet till division 3 där Jonsereds IF och Lärje/Angered spelar i en fyralagsgrupp där även Ödsmål och Kinna spelar.

– Det är komplicerat, men om Jonsered vinner och går upp. Eller om Lärje/Angered stannar kvar i fyran så får vi spela kval, säger Komarkens Amro Quzmar.

Inför lördagens match mot Utbynäs låg Komarken en poäng efter ledande Africa United som spelade borta mot FC Bosona. Komarken behövde Bosonas hjälp samtidigt som de själva behövde vinna för att knipa seriesegern.

– Vi bestämde att vi spelare inte skulle få reda på alls hur det gick i Africa Uniteds match. Det var fokus på att vinna vår egen, säger Amro.

Komarken har hittat tillbaka till sitt tidigare spel med att rulla boll, hitta ytor och ta löpningar efter tränarbytet.

– Men idag gick det väl lite sådär. Vi brände tre frilägen före paus. Det var ganska jämnt och de körde mycket långt, precis som vi förväntade oss. Vi förde spelet, säger Amro Quzmar.

I andra halvlek tog Utbynäs ledningen innan Komarkens Elvedin Mujkanovic nickade in 1-1 på hörna. Och med 30 sekunder kvar fastställde Utbynäs slutresultatet till 1-2. Nu får Komarken vänta och se hur det går i kvalet för att få reda på om det blir kvalmatcher eller ej.

– Vi kommer träna på så får vi se den 22 oktober hur det blir, säger Amro Quzmar.

Björn Dinau

FC Komarken-Utbynäs SK 1–2 (0-0)

Fotboll Division 5A Göteborg herr

Mål FCK: Elvedin Mujkanovic.

Relaterade artiklar
Fler artiklar