Klart: KP sänder alla IFK Kungälvs matcher

Kungälvs-Posten bjuder på en tidig julklapp.

Du som prenumererar kan se alla IFK Kungälvs matcher i bandyallsvenskan direkt på tidningens sajt eller i vår app.

IFK Kungälv laddar som bäst för seriepremiären mot Örebro SK. En match som är tänkt att spelas hemma på Skarpe nord redan 31 oktober. Här kommer ett glädjebesked till alla bandyälskare: Du som prenumererar kan se samtliga IFK:s allsvenska matcher direkt på Kungälvs-Postens sajt eller i vår app!

Förra säsongen visade KP alla bortamatcherna genom ett samarbete med StayLive, men kommande säsong utökas alltså samarbetet till att även omfatta hemmamatcherna.

– I ett läge där begränsningen om max 50 personer i publiken ligger kvar och ingen vet när supportrarna kan välkomnas till Skarpe nord igen så känns det helrätt och helkul att kunna bjuda våra prenumeranter på alla matcher ändå, säger Martin Björklund, sportchef på Kungälvs-Posten.

Varför visar KP inte andra sporter?

– Det handlar i första hand om tv-rättigheter och ekonomi. Vi hade gärna visat exempelvis Kungälvs HK både på dam- och herrsidan, men i nuläget har vi inte den möjligheten. Men förhoppningsvis kan vi utveckla konceptet med livesändningar av lokal idrott i Kungälv framöver.

Som bonus till visningen av bandymatcherna kommer Kungälvs-Posten även att visa den allsvenska upptaktsträffen. De hålls nu på lördag 17 oktober och sändningen startar strax före klockan 17.

Prenumererar du inte på Kungälvs-Posten än? Bara lugn, det fixar du snabbt och enkelt här.

Jacob Humlén

jacob.humlen@kungalvsposten.se