KHK i SM-kvartens tredje rond

Utskåpade i måndags. Nu måste Kungälvs HK upp ett par nivåer för att ge Skuru en match.

Nej, handbollsfesten i måndags i ett fullsatt Mimershallen blev inte vad Kungälvs HK och publiken hade hoppats på. Om det inte sänkte humöret allt för mycket i laget, så fick tjejerna i alla fall en god lektion i handboll av toppklass.

Var inte där

– Vi var inte riktigt där, det är bara att erkänna. Skuru var mycket bättre i allt. Synd för hemmapubliken att det blev så, säger tränaren Pontus Ward Wiklund i Kungälvs HK.

Han tror inte det berodde på nervositet, utan snarare att det var ett olycksfall i arbetet där spelarna föll igenom. Något som drabbat laget ett par gånger den här säsongen.

– Ett bra lag ska kunna prestera varje gång. Men de har också en taktik som de lägger mot oss, precis som vi lägger taktik mot dem. Om vi ska vinna måste de måste vi verkligen vara på topp i nivå och klara att göra en ungefär likadan match som vi gjorde borta.

Skuru var riktigt bra i matchen i måndags?

– Det är Sveriges bästa lag som det är kul att få möta. Det utbildar oss och visar vad vi behöver bli bättre på i de situationerna.

Kungälvs HK laddar om under veckan och lägger inte in några extravaganser i uppladdningen, utan försöker hålla fokus upp som inför vilken match som helst. Alla utom Wilma Pettersson och Linnea Rundberg är tillgängliga.

Handlar om att må bra

– Det handlar mer om att må bra och få till träningarna så som vi vill spela. Så får vi se om vi gör några taktiska förändringar. Alla vet att det är en ny match varje gång och att vi inte kom upp i nivå senast. Vi ska inte överanalysera kring det, säger Pontus Ward Wiklund.

Den tredje kvartsfinalen spelas borta i Nacka bollhall på söndag, med start klockan 17.30. Då måste KHK vinna om inte säsongen ska vara över.

Niklas Ohlson

0303–20 68 22