Hanna Dahlström visade vägen med sitt 1–0-mål – säsongens första fullträff för Karebys landslagstjej kom i 9–1-segern mot NT bandy. Arkivfoto: Linus Olsson

Karebys överkörning i omstarten

Kareby har hållit formen över jul och nyår.

Omstarten mot NT bandy slutade med en utklassning, 9–1 (4–1).

– Det var första matchen efter uppehållet och vi kom inte riktigt tajmade i första halvlek. Vi hjälpte inte varandra tillräckligt mycket. Släppte till bakåt. Vi pratade om det i halvlek, att inte bli så långa, och täppte till de hålen, säger Karebys landslagsspelare Hanna Dahlström.

Kareby fick ändå till fyra mål framåt och bara släppa in ett på frislag. Det var det spelmässiga som inte klickade till 100 procent. Det blev en uppryckning i andra halvlek även på det planet.

– Då jobbade vi mer som ett lag, hjälpte varandra, var lugnare och tryggare med bollen. Vi skapade chanser hela matchen och lyckades hålla NT bandy utanför utanför vårt straffområde, även om vi lät dem komma in lite för ofta i början. 

Det var just vänsterhalven Hanna Dahlström som inledde målskyttet i matchen, ingen helt vanlig syn i Kareby.

– Jag är mer av en framspelare, det här var första målet för säsongen. Jag har skapat lägen, men som inte har gått in i slutet.

På lördag är det ny match i elitserien, mot Sandviken som Kareby slog i premiären.

– Sandviken verkar ha höjt sig och slog Söråker med 11–0 senast. De ryska spelarna har kommit i gång, det gäller att se upp med dem, de är snabba.

Kareby tappade flera landslagsspelare inför säsongen och ersatte med yngre förmågor underifrån. KIS ligger tvåa och har bara förlorat en match, mot serieledaren Västerås.

– Vi känner oss tryggare i vårt grundspel. Vi har en grund som vi har byggt upp, med starka spelare kvar på viktiga positioner. Ellen (Ahrnberg) har utvecklats i målet och gör sina räddningar varje match. Vi har vår stomme och har fyllt på med ungdomlig entusiasm. Det blir en rätt bra blandning, tycker Hanna Dahlström.

Niklas Ohlson

NT bandy – Kareby IS 1–9 (1–4)

Bandy elitserien dam

Mål: 0–1 Hanna Dahlström (7), 0–2 Ida Friman (11), 1–2 Emelie Åkerlund (15), 1–3 Friman (34), 1–4 Sara Bergvall (45+1), 1–5 Camilla Johansson (50), 1–6 Ida Friman (59), 1–7 Camilla Johansson (79), 1-8 Sofia Andreasson (86), 1–9 Friman (89).

Publik: 58.

Bra: Ida Friman med sina fyra mål, Sara Bergvall med sitt slit i defensiven och målvakten Ellen Ahrnberg.

Relaterade artiklar
Fler artiklar