Kareby laddat för Gothia cup: ”Vi går till kvartsfinal”

Kenyanska ”Diamond FC” gästade Kareby Hed för att genrepa inför lagens Gothia Cup-äventyr. Där blev det storseger för Karebys 14-åringar.

– Det ska bli roligt att möta utländska lag, konstaterade ”nya” lagkaptenen Ola Eriksen inför turneringen.

Den här veckan kliver Karebys 14-årslag in i världens största och mest prestigefyllde ungdomsturnering, Gothia Cup. Men, innan det sparkar igång så var det stor fotbollsfest på Kareby Hed. Kenyanska laget Diamond FC sökte träningsmatch och då räckte Karebys IS upp handen.

– Vi såg det som en bra träningsmatch till turneringen men vi var ganska mycket bättre än dem. De började bra men i slutet var vi betydligt starkare, tycker lagets tränare Ulrik Gustafsson efter 6-1-segern.

För Ola Eriksen blev matchen lite mer speciell än för de andra killarna. Laget röstade nämligen innan matchen drog igång fram vem som skulle bli Karebys lagkapten under turneringen.

– Det är klart att det alltid är kul att vara lagkapten men det är en stor roll, säger allroundspelaren som dock har en favoritposition.

– Jag ska spela mittback i Gothia och det är där jag trivs bäst, säger Ola Eriksen.

Du har spelat Gothia en gång förut. Vad är det bästa med turneringen?

– Det ska bli roligt att möta utländska lag och samtidigt lag som man inte mött tidigare. Vi vet ju inget om dem vi möter.

Hur tror du att det går för er?

– Chanserna finns att vi går till A-slutspel. Vi är ett gott gäng. Men ska jag tippa så slutar vi nog trea i gruppen och åker ut i kvartsfinal i B-slutspelet, sa lagets nya kapten till Kungsälvsposten efter matchen.

Ulrik Gustafsson, lagets coach, ser även han fram emot Gothia Cup och framförallt möten mot ”nytt” motstånd.

– Det är det som är det roligaste med Gothia Cup. Man har ingen aning om hur bra lagen vi möter är. Vi är mest med för upplevelsen och vill såklart vinna alla matcher. Men, A eller B-slutspel spelar ingen större roll. Vi har varit på många cuper och killarna tycker det är riktigt roligt.

Efter matchen mot det Kenyanska motståndet under söndagen så tog Kareby med sig laget till Kringeldammen där de grillade korv tillsammans.

– Vädret blev bättre och det var roligt att hitta på något efter matchen. Vi delade upp lagen så de kunde prata med varandra inför turneringen. Det blev väldigt lyckat och alla fick träna på sin engelska, avslutar Ulrik Gustafsson.

Kareby har hamnat i en grupp med ett lag från Förenade Arabemiraten, ett lag från Island och Stuvsta IF från Stockholm.

Simon Pettersson

Relaterade artiklar
Fler artiklar